Blog

Si të zgjedhni pllakat e pishinave?

Si të zgjedhni pllakat e pishinave? Thumbnail

Dizajni i një pishine kërkon një qasje të bazuar në dizajn dhe ekzekutim tejet të saktë nga teknikët dhe projektuesit. Zgjedhja e materialit mbulues dhe vendndodhja e tij, kontakti i vazhdueshëm me ujin dhe agjentët e tij sanifikues, ecja me këmbë të zhveshura, standardet ndërkombëtare në lidhje me sigurinë, dhe sistemet e filtrimit janë faktorë që duhet të merren në konsideratë për të krijuar një hapësirë të sigurt, efikase dhe të qëndrueshme.

Florim Solutions

Për të ndihmuar dizajnerët në planifikimin e një pishine të teknologjisë së fundit, Florim Solutions bën ekspertizën teknike të një ekipi inxhinierësh specialistë të disponueshëm për klientët e tij: nga studimi i fizibilitetit deri tek zgjedhja e mveshjeve, deri tek instalimi i tij. Me përvojë 50 vjeçare në sektorin e pishinave, Florim siguron sisteme të plota ndërtimi, duke parandaluar shfaqjen e çështjeve kritike gjatë procesit të projektimit dhe sigurimin e zgjedhjes më të përshtatshme të zbatueshme për rezultatin përfundimtar të projektit.

Avantazhet e pllakave nga gres porcelani "Made in Florim"

Pishinat e notit Florim kombinojnë shkathtësinë dhe qëndrueshmërinë strukturore të çimentos së përforcuar me karakteristikat teknike dhe estetike të një mveshje me pllaka nga gres porcelani. Si një qeramikë ekstremisht kompakte, është veçanërisht e përshtatshme për t’u përdorur në mbulimin e pjesës së poshtme, anëve dhe dyshemesë së jashtme të pishinës.

 

Përbërja e tij rezulton në një rezistencë më të lartë ndaj veprimit gërryes të klorit dhe ngarkesës statike të ushtruar nga uji në strukturë. Poroziteti i tij jashtëzakonisht i ulët rezulton në papërshkueshmërinë e tij ekstreme, është i qëndrueshëm ndaj acarit, i lehtë për tu pastruar dhe higjienik. Është i pandjeshëm ndaj goditjes termike dhe rrezeve UV, nuk pëson ndryshime në vëllim në varësi të temperaturës dhe mbetet estetikisht i pandryshuar me kalimin e kohës. Për më tepër, falë qëndrueshmërisë dhe metodës së tij të instalimit, ai është një material i besueshëm me kalimin e kohës, i lëvizshëm, i ripërdorshëm dhe i lehtë për tu mirëmbajtur.

 

Shumëllojshmëria e ngjyrave, madhësive dhe përfundimeve të produkteve të Florim mund të shtohen në cilësitë tekniko-funksionale të gres porcelanit, të prodhuara posaçërisht me karakteristika kundër-rrëshqitjes dhe gjithashtu të përdorshme si mveshje dhe për elementë të veçantë.

Pishinë të jashtme me pllaka nga gres porcelani me efekt kuarci brenda dhe jashtë saj, për të kombinuar estetikën me karakteristikat teknike - Pollina (IT)

Ujëmbledhësit për pishina Infinity

Kur dizajnoni një pishinë Infinity, ky element, i përdorur për grumbullimin dhe rikuperimin e ujit, është ajo që përcakton përkufizimin e pishinës që keni ndërmend të ndërtoni. Florim Solutions ofron konsultim në lidhje me zgjedhjen më të përshtatshme të ujëmbledhësve të rrjedhës për çdo dizajn të projektit, duke ofruar sisteme të rrjedhës. Në mënyrë të veçantë, modelet Dolphin dhe Marea me bazë modulare 60 cm ndërthurin avantazhet e një forme ergonomike që lehtësojnë pajisjet mbajtëse manuale, me cilësitë estetike të siguruara nga mundësia e mbulimit të sistemeve të kullimit dhe rikuperimit me të njëjtin përfundim të përdorur për pjesën e brendshme dhe të jashtme të pishinës.

Zgjedhja e mveshjeve

Në të njëjtën kohë që përcaktohen karakteristikat teknike të instalimit, Florim Solutions do të mbështesë projektuesit në zgjedhjen e tyre të përfundimeve estetike dhe madhësive për veshjen e dyshemesë së jashtme, bazuar në kërkesat specifike të projektit dhe përdorimin e tij të synuar.

 

Pishina publike

 

Për pishinat publike, Florim ofron mbulesa pllakash në dimensione tradicionale, 12.5 x 25 cm të bëra nga brendi Floor Gres, të disponueshme në të bardhë, terkiz, kaltërt, fildish, dhe të zezë deti, me sipërfaqe të lëmuara për shiritin e vrazhdë ose kundër-rrëshqitje. Falë teknologjive më të sofistikuara për prerjen me xhet të ujit, është e mundur të përdoren produkte Florim për të krijuar dekorime në sipërfaqet e brendshme dhe të jashtme të pishinës: shkrimi, numrat, emrat e brendeve janë dizajnuar grafikisht dhe arrihen me mbështetjen e Florim Solutions.

Kompleksi sportiv Aqua Lublin - Lublin (PL)

Pishina private

 

Për pishina në përdorim banesash private, hoteli dhe qendrave spa, Florim ofron zgjidhje në dispozicion të një game të gjerë të përfundimeve estetike dhe madhësive. Nga plasticiteti material i koleksioneve Industrial, Buildtech 2.0, Airtech dhe Stontech 4.0 nga marka Floor Gres, deri te dizajni i ngrohtë dhe mikpritës i Icon Outdoor, Urban Style, Wooden Tile dhe Motion nga Casa Dolce Casa-Casamood, nga shkathtësia e Maps, Antique Marble, Natural Stone, Rethink, Timeless dhe Artifact nga Cerim, e deri te luksi i rafinuar i Ardoise, La Roche, Matières, Pietra del Nord, Planches, Vision dhe Esprit nga Rex.

 

Për pjesën e jashtme të pishinës, mund të llogaritni të gjitha koleksionet e Florim me vetitë e duhura kundër rrëshqitjes, në çdo madhësi deri në 120×120 cm dhe 120×240 cm me përfundime R10 me PTV> 36 të përshtatura për projektet që kërkojnë performancë të lartë teknike. Të gjitha koleksionet e Florim me karakteristika UGL (jo të emaluara) mund të përdoren në një përfundim mat për të mbuluar brendësinë e pishinës, si dhe në të gjitha madhësitë e disponueshme, duke përfshirë Magnum 160×320 cm (vetëm 6 mm të trasha), një zgjidhje që hapë skenare të reja për një ndikim të madh estetik në kontekstin e dizajnit të pishinave dhe hapësirave të banjove.

Pishinë jashtme dhe e brendshme e dizajnuar me koleksionin Walks / 1.0 nga Floor Gres - Villa ED (IT)

Shembuj të Aplikimeve

Shumëllojshmëria e madhe e produkteve të ofruara u lejon dizajnerëve liri të pakufishme kompozicionale dhe mund të ofrojnë zgjidhje inovative dhe befasuese, duke e ngritur projektin e instalimit të pishinave në një realitet shumë të vlerësuar nga pikëpamja arkitektonike. Përdorimi i materialeve të koordinuara midis enterierit dhe eksterierit të pishinës, mundëson krijimin e një vazhdimësie elegante estetike midis dyshemesë nënujore dhe dyshemesë së thatë, si dhe harmonizimin e pishinës në kontekstin e saj përreth.

 

Pishina e jashtme e krijuar me rastin e restaurimit të një kompleksi të lashtë sportiv në fshatin Arcevia, afër Ankonës, paraqet një shembull të vlefshëm, ku cilësia e dyshemesë së pllakave prej gres porcelani ndërvepron me muraturën e konstruksionit arkitektonik, duke sugjeruar një imazh të unifikuar të përgjithshëm, me një dialog midis të vjetrës dhe të ardhmës.

Pishinë e jashtme dhe e brendshme e dizajnuar me koleksionin Pietre / 2 nga Casa Dolce Casa-Casamood

Përvoja e viteve të Florim në dizajnimin e pishinave ka çuar në shembuj të sintezës së jashtëzakonshme midis spektaklit estetik dhe performancës së lartë teknike, sikur me pishinën Y-40 në Hotel Terme Millepini, Padova, më i thelli në botë, e vetmja zhytje termike me ujë burimi.

0
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping