Image

Inciso Wellness

Çka është Private Wellness?

 

Private Wellness është procesi i vetëdijësimit lidhur me ndërmarrjen e veprimeve të të bërit jetë të shëndetshme brenda mjediseve të shtëpisë suaj. Wellness është shumë më tepër se sa thjesht gjendje e plotë shëndeti. Me wellness kuptohet edhe procesi i rritjes fizike, mentale dhe sociale e gjithë familjes. Elementet e ndryshme sanitare të partnerëve tanë ua ofrojnë mundësinë e rritjes, zhvillimit dhe ngritjes edhe më tej të mirëqënies tuaj. 

Image

Inciso Wellness

Çka është Private Wellness?

 

Private Wellness është procesi i vetëdijësimit lidhur me ndërmarrjen e veprimeve të të bërit jetë të shëndetshme brenda mjediseve të shtëpisë suaj. Wellness është shumë më tepër se sa thjesht gjendje e plotë shëndeti. Me wellness kuptohet edhe procesi i rritjes fizike, mentale dhe sociale e gjithë familjes. Elementet e ndryshme sanitare të partnerëve tanë ua ofrojnë mundësinë e rritjes, zhvillimit dhe ngritjes edhe më tej të mirëqënies tuaj. 

Ruajtja e një niveli optimal të mirëqenies është absolutisht vendimtar për të jetuar një jetë më cilësore. Mirëqenja ka rëndësi, sepse gjithçka që bëjmë dhe çdo emocion që ndiejmë lidhet me mirëqenien tonë. Nga ana tjetër, mirëqenia jonë ndikon drejtpërdrejt në veprimet dhe emocionet tona. Është një rreth i vazhdueshëm. Prandaj, është e rëndësishme për të gjithë që të arrijnë mirëqenie optimale për të ulur stresin, për të zvogëluar rrezikun e sëmundjes dhe për të siguruar ndërveprime pozitive.

Image

Gessi Spotwater

Image

Gessi Spotwater

Ruajtja e një niveli optimal të mirëqenies është absolutisht vendimtar për të jetuar një jetë më cilësore. Mirëqenja ka rëndësi, sepse gjithçka që bëjmë dhe çdo emocion që ndiejmë lidhet me mirëqenien tonë. Nga ana tjetër, mirëqenia jonë ndikon drejtpërdrejt në veprimet dhe emocionet tona. Është një rreth i vazhdueshëm. Prandaj, është e rëndësishme për të gjithë që të arrijnë mirëqenie optimale për të ulur stresin, për të zvogëluar rrezikun e sëmundjes dhe për të siguruar ndërveprime pozitive.

Image

Gessi Rettangolo

Wellness është një proces aktiv për t’u bërë i vetëdijshëm dhe për të bërë zgjedhje drejt një jete të shëndetshme dhe të kënaqshme. Mirëqenja është më shumë se të qenit i lirë nga sëmundja, është një proces dinamik i ndryshimit dhe rritjes.

Image

Gessi Rettangolo

Wellness është një proces aktiv për t’u bërë i vetëdijshëm dhe për të bërë zgjedhje drejt një jete të shëndetshme dhe të kënaqshme. Mirëqenja është më shumë se të qenit i lirë nga sëmundja, është një proces dinamik i ndryshimit dhe rritjes.

Historiku i Private Wellness

 

Parimet e mirëqenies mund të gjurmohen në civilizimet antike të Greqisë, Romës dhe Azisë, traditat historike të të cilave kanë ndikuar në mënyrë të drejtpërdrejt në lëvizjen moderne të Wellness.

 

3,000 – 2,000 PES: Zhvillohet Mjekësia Tradicionale Kineze (MTK), një nga sistemet më të vjetra të mjekësisë në botë. Të ndikuar nga Taoizmi dhe Budizmi, MTK zbaton një perspektivë holistike për arritjen e shëndetit dhe mirëqenies, duke kultivuar harmoninë në jetën e dikujt.

 

500 PES: Mjeku antik Grek Hipokrati – është ndoshta mjeku i parë që përqendrohet në parandalimin e sëmundjes në vend që thjesht të trajtojë sëmundjen, dhe gjithashtu argumentoi se sëmundja është një produkt i dietës, mënyrës së jetesës dhe faktorëve të mjedisit.

 

50 PES: Mjekësia antike romake theksoi parandalimin e sëmundjes, duke adoptuar besimin grek se sëmundja ishte një produkt i dietës dhe mënyrës së jetesës. Sistemi shumë i zhvilluar i shëndetit publik të Romës së Lashtë (me sistemin e tij të gjerë të ujësjellësve, kanalizimeve dhe banjove publike) ndihmoi në parandalimin e përhapjes së mikrobeve dhe mbajti një popullatë më të shëndetshme.

Image

Rrënojat e një banjo romake

Image

Rrënojat e një banjo romake

Historiku i Private Wellness

 

Parimet e mirëqenies mund të gjurmohen në civilizimet antike të Greqisë, Romës dhe Azisë, traditat historike të të cilave kanë ndikuar në mënyrë të drejtpërdrejt në lëvizjen moderne të Wellness.

 

3,000 – 2,000 PES: Zhvillohet Mjekësia Tradicionale Kineze (MTK), një nga sistemet më të vjetra të mjekësisë në botë. Të ndikuar nga Taoizmi dhe Budizmi, MTK zbaton një perspektivë holistike për arritjen e shëndetit dhe mirëqenies, duke kultivuar harmoninë në jetën e dikujt.

 

500 PES: Mjeku antik Grek Hipokrati – është ndoshta mjeku i parë që përqendrohet në parandalimin e sëmundjes në vend që thjesht të trajtojë sëmundjen, dhe gjithashtu argumentoi se sëmundja është një produkt i dietës, mënyrës së jetesës dhe faktorëve të mjedisit.

 

50 PES: Mjekësia antike romake theksoi parandalimin e sëmundjes, duke adoptuar besimin grek se sëmundja ishte një produkt i dietës dhe mënyrës së jetesës. Sistemi shumë i zhvilluar i shëndetit publik të Romës së Lashtë (me sistemin e tij të gjerë të ujësjellësve, kanalizimeve dhe banjove publike) ndihmoi në parandalimin e përhapjes së mikrobeve dhe mbajti një popullatë më të shëndetshme.

Image

Gessi Private Wellness

Private Wellness sot

 

Nga 1980-2000, lëvizja e Wellness fillon të marrë vrull dhe të merret më seriozisht nga bota mjekësore, akademike dhe e korporatave.

 

Në fundin e shekullit të 20-të, shumë korporata filluan zhvillimin e programeve të shëndetit në vendin e punës. Industritë e fitnesit dhe spa në mbarë botën përjetuan rritje të shpejtë. Dhe një numër gjithnjë e në rritje i personazheve të famshëm dhe ekspertëve të vetë-ndihmës filluan të sillnin koncepte Wellness për një audiencë kryesore.

 

Me sëmundjet kronike dhe krizën e mbipeshës që po zhvillohet në të gjithë botën në këtë shekull, duke çuar në kosto të paqëndrueshme të kujdesit shëndetësor, institucionet mjekësore tradicionale dhe më shumë qeveri po zhvendosin vëmendjen në parandalimin e sëmundjeve përmes Private Wellness.

 

Në shekullin e 21-të, lëvizja globale e mirëqenies dhe tregu arritën një kthesë dramatike : fitnesi, dieta, jeta e shëndetshme, konceptet dhe ofertat e mirëqenies janë përhapur në mënyrë të shpejtë – dhe një koncepti i mirëqenies po transformon çdo industri nga ushqimi dhe pijet deri tek udhëtimet.

 

Image

Gessi Private Wellness

Private Wellness sot

 

Nga 1980-2000, lëvizja e Wellness fillon të marrë vrull dhe të merret më seriozisht nga bota mjekësore, akademike dhe e korporatave.

 

Në fundin e shekullit të 20-të, shumë korporata filluan zhvillimin e programeve të shëndetit në vendin e punës. Industritë e fitnesit dhe spa në mbarë botën përjetuan rritje të shpejtë. Dhe një numër gjithnjë e në rritje i personazheve të famshëm dhe ekspertëve të vetë-ndihmës filluan të sillnin koncepte Wellness për një audiencë kryesore.

 

Me sëmundjet kronike dhe krizën e mbipeshës që po zhvillohet në të gjithë botën në këtë shekull, duke çuar në kosto të paqëndrueshme të kujdesit shëndetësor, institucionet mjekësore tradicionale dhe më shumë qeveri po zhvendosin vëmendjen në parandalimin e sëmundjeve përmes Private Wellness.

 

Në shekullin e 21-të, lëvizja globale e mirëqenies dhe tregu arritën një kthesë dramatike : fitnesi, dieta, jeta e shëndetshme, konceptet dhe ofertat e mirëqenies janë përhapur në mënyrë të shpejtë – dhe një koncepti i mirëqenies po transformon çdo industri nga ushqimi dhe pijet deri tek udhëtimet.

 

Elementet përbërëse të Private Wellness

Më poshtë gjeni të renditura produktet të cilat mund ta përmisojnë mirëqenien tuaj.

 

 

Sauna

 

Nxehtësia që krijohet në saunë stimulon djersitjen dhe rrit hollimin e enëve të gjakut duke përmirësuar kështu qarkullimin dhe ul presionin e gjakut.

 

Këto efekte janë studiuar në thellësi dhe është treguar se përdorimi i rregullt i saj mund të zvogëlojë rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare.

 

Përdorimi i rregullt i saunës mund të forcojë sistemin imunitar, të rrisë prodhimin e qelizave të bardha të gjakut dhe antitrupave, të pastrojë lëkurën, të detoksifikojë mëlçinë dhe veshkat dhe është një mënyrë efektive për të relaksuar muskujt dhe luftuar stresin dhe tensionin.

 

Kjo nxehtësi e dobishme stimulon trupin të lëshojë endorfinat, duke inkurajuar relaksimin dhe gjumin.

Image

Sauna Sky

Image

Sauna Sky

Elementet përbërëse të Private Wellness

Më poshtë gjeni të renditura produktet të cilat mund ta përmisojnë mirëqenien tuaj.

 

 

Sauna

 

Nxehtësia që krijohet në saunë stimulon djersitjen dhe rrit hollimin e enëve të gjakut duke përmirësuar kështu qarkullimin dhe ul presionin e gjakut.

 

Këto efekte janë studiuar në thellësi dhe është treguar se përdorimi i rregullt i saj mund të zvogëlojë rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare.

 

Përdorimi i rregullt i saunës mund të forcojë sistemin imunitar, të rrisë prodhimin e qelizave të bardha të gjakut dhe antitrupave, të pastrojë lëkurën, të detoksifikojë mëlçinë dhe veshkat dhe është një mënyrë efektive për të relaksuar muskujt dhe luftuar stresin dhe tensionin.

 

Kjo nxehtësi e dobishme stimulon trupin të lëshojë endorfinat, duke inkurajuar relaksimin dhe gjumin.

Image

Hamami Topkapi

Hamami

 

Kur hyni në hamam, frymëmarrja juaj bëhet e ngadaltë dhe e rregullt, mendja dhe muskujt tuaj qetësohen. Kjo është mundësia ideale për të larguar veten nga çdo mendim negativ dhe, siç na mësojnë format e ndryshme të meditimit, për të vizualizuar pamjet që evokojnë paqen e mendjes dhe kënaqësinë.

 

Hamami është eksperiencë që ribalancon qenien tuaj dhe energjitë tuaja duke ju bërë të gatshëm t’i riktheheni përsëri jetës suaj të përditshme.

 

Që nga kohërat e lashta banjo turke ka qenë një vend në të cilin trupi trajtohet dhe kujdeset, dhe trajtimet kanë mbetur të njëjta. Masazha e trupit tuaj me një dorezë ose me kripë deti largon qelizat e vdekura, duke riaktivizuar qarkullimin dhe duke i dhënë lëkurës ton dhe shkëlqim.

Image

Hamami Topkapi

Hamami

 

Kur hyni në hamam, frymëmarrja juaj bëhet e ngadaltë dhe e rregullt, mendja dhe muskujt tuaj qetësohen. Kjo është mundësia ideale për të larguar veten nga çdo mendim negativ dhe, siç na mësojnë format e ndryshme të meditimit, për të vizualizuar pamjet që evokojnë paqen e mendjes dhe kënaqësinë.

 

Hamami është eksperiencë që ribalancon qenien tuaj dhe energjitë tuaja duke ju bërë të gatshëm t’i riktheheni përsëri jetës suaj të përditshme.

 

Që nga kohërat e lashta banjo turke ka qenë një vend në të cilin trupi trajtohet dhe kujdeset, dhe trajtimet kanë mbetur të njëjta. Masazha e trupit tuaj me një dorezë ose me kripë deti largon qelizat e vdekura, duke riaktivizuar qarkullimin dhe duke i dhënë lëkurës ton dhe shkëlqim.

Vaska hidromasazhuese

 

Një zhytje në një vaskë të nxehtë mund të jetë gjëja që ju qetëson pas një dite të gjatë. Uji i ngrohtë dhe me flluska lehtëson gjithashtu dhimbjet nga artriti, dhimbja e mesit dhe fibromialgjia.

 

Uji i ngrohtë qetëson trupin tuaj për disa arsye. Nxehtësia zgjeron enët e gjakut, e cila dërgon gjak të pasur me lëndë ushqyese në të gjithë trupin tuaj. Uji i ngrohtë gjithashtu ul ënjtjen dhe lëshon muskujt e tensionuar.

 

Përfshirja e përdorimit të vaskës së nxehtë në rutinën tuaj të përditshme gjithashtu mund të ndihmojë në përmirësimin e mirëqenies tuaj të përgjithshme. Seancat e rregullta në vaskën tuaj mund t’ju ndihmojnë të zvogëloni stresin, të lehtësoni dhimbjen, të përmirësoni cilësinë e gjumit tuaj dhe të rrisni fleksibilitetin tuaj.

Image

Vaska hidromasazhuese J-585

Image

Vaska hidromasazhuese J-585

Vaska hidromasazhuese

 

Një zhytje në një vaskë të nxehtë mund të jetë gjëja që ju qetëson pas një dite të gjatë. Uji i ngrohtë dhe me flluska lehtëson gjithashtu dhimbjet nga artriti, dhimbja e mesit dhe fibromialgjia.

 

Uji i ngrohtë qetëson trupin tuaj për disa arsye. Nxehtësia zgjeron enët e gjakut, e cila dërgon gjak të pasur me lëndë ushqyese në të gjithë trupin tuaj. Uji i ngrohtë gjithashtu ul ënjtjen dhe lëshon muskujt e tensionuar.

 

Përfshirja e përdorimit të vaskës së nxehtë në rutinën tuaj të përditshme gjithashtu mund të ndihmojë në përmirësimin e mirëqenies tuaj të përgjithshme. Seancat e rregullta në vaskën tuaj mund t’ju ndihmojnë të zvogëloni stresin, të lehtësoni dhimbjen, të përmirësoni cilësinë e gjumit tuaj dhe të rrisni fleksibilitetin tuaj.

Image

Inciso Headshower

Koka e dushit me shumë funksione

 

Dushi ideal ju bën të ndiheni të relaksuar me një mendje të pastër sikur sapo u kthyet në shtëpi nga spa. Për të marrë këtë përvojë nga dushi juaj, patjetër që do të duhet të konsideroni të keni një kokë dushi. Me estetikën dhe teknologjinë e tyre moderne, ato janë opsioni juaj më i mirë për të dizajnuar dushin tuaj të përditshëm.

 

Jo vetëm kaq, por ato gjithashtu mund të ofrojnë një ndikim më pozitiv në mënyrën tuaj të jetës dhe si ndiheni. Ideja e përdorimit të ujit për të lehtësuar ankthin, dhimbjen dhe lehtësimin e shqetësimit quhet hidroterapi. Hidroterapia përfiton nga vetitë fizike të ujit, si temperatura dhe presioni, për të stimuluar qarkullimin e gjakut.

 

Përdorimi i një koke dushi për qëllime hidro-terapeutike është efektiv sepse mbulimi i plotë e mban ujëvaren të qëndrueshme, duke ju mbështjellë në ndjesinë gjallëruese të reshjeve.

Image

Inciso Headshower

Koka e dushit me shumë funksione

 

Dushi ideal ju bën të ndiheni të relaksuar me një mendje të pastër sikur sapo u kthyet në shtëpi nga spa. Për të marrë këtë përvojë nga dushi juaj, patjetër që do të duhet të konsideroni të keni një kokë dushi. Me estetikën dhe teknologjinë e tyre moderne, ato janë opsioni juaj më i mirë për të dizajnuar dushin tuaj të përditshëm.

 

Jo vetëm kaq, por ato gjithashtu mund të ofrojnë një ndikim më pozitiv në mënyrën tuaj të jetës dhe si ndiheni. Ideja e përdorimit të ujit për të lehtësuar ankthin, dhimbjen dhe lehtësimin e shqetësimit quhet hidroterapi. Hidroterapia përfiton nga vetitë fizike të ujit, si temperatura dhe presioni, për të stimuluar qarkullimin e gjakut.

 

Përdorimi i një koke dushi për qëllime hidro-terapeutike është efektiv sepse mbulimi i plotë e mban ujëvaren të qëndrueshme, duke ju mbështjellë në ndjesinë gjallëruese të reshjeve.

Ujëvara
Ujëvara është një burim i çmuar dhe i veçantë falë lëvizjes, tingullit dhe ajrit të jonizuar që prodhon uji me rënien e tij. Këtu është mirëqenia për trupin dhe mendjen tonë. Një mirëqenie, jo vetëm emocionale, por edhe fizike, për shkak të masazhit të dobishëm në supet, qafën, shpinën ose kyçin e këmbës. Një objekt me një dizajn të pastër, thelbësor dhe minimal.
 
Image

Gessi Cascata

Image

Gessi Cascata

Ujëvara
Ujëvara është një burim i çmuar dhe i veçantë falë lëvizjes, tingullit dhe ajrit të jonizuar që prodhon uji me rënien e tij. Këtu është mirëqenia për trupin dhe mendjen tonë. Një mirëqenie, jo vetëm emocionale, por edhe fizike, për shkak të masazhit të dobishëm në supet, qafën, shpinën ose kyçin e këmbës. Një objekt me një dizajn të pastër, thelbësor dhe minimal.
 
Image

Kneipp Watertube

Dushi i dorës Kneipp

 

Sebastian Kneipp ishte një prift bavarez dhe një nga paraardhësit e lëvizjes së mjekësisë naturopatike. Si i ri, ai kishte probleme me tuberkulozin, ku në atë kohë kjo ishte një sëmundje e pashërueshme. Megjithatë, Kneipp ishte në gjendje të shëronte veten përmes zhytjes në ujë.

 

Me këtë zbulim Kneipp u përqendrua intensivisht në fuqinë promovuese të shëndetit të ujit dhe bimëve. Terapia Kneipp bazohet në një parim shumë të thjeshtë: hidroterapia dhe stimulimi i temperaturës. Trajtimet e ujit jepen në shumë forma të ndryshme, duke filluar nga stimujt e ngrohtë deri te stimujt e ftohtë.

 

Për trajtimet e ujit bazuar në hidroterapinë Kneipp, gjithçka që kërkohet është një dush i dorës Kneipp në zonën e dushit ose banjës. Duhet të lidhet me furnizimet e ujit të ftohtë dhe të nxehtë në mënyrë që të kryhen dushe të ftohta dhe të nxehta.

Image

Kneipp Watertube

Dushi i dorës Kneipp

 

Sebastian Kneipp ishte një prift bavarez dhe një nga paraardhësit e lëvizjes së mjekësisë naturopatike. Si i ri, ai kishte probleme me tuberkulozin, ku në atë kohë kjo ishte një sëmundje e pashërueshme. Megjithatë, Kneipp ishte në gjendje të shëronte veten përmes zhytjes në ujë.

 

Me këtë zbulim Kneipp u përqendrua intensivisht në fuqinë promovuese të shëndetit të ujit dhe bimëve. Terapia Kneipp bazohet në një parim shumë të thjeshtë: hidroterapia dhe stimulimi i temperaturës. Trajtimet e ujit jepen në shumë forma të ndryshme, duke filluar nga stimujt e ngrohtë deri te stimujt e ftohtë.

 

Për trajtimet e ujit bazuar në hidroterapinë Kneipp, gjithçka që kërkohet është një dush i dorës Kneipp në zonën e dushit ose banjës. Duhet të lidhet me furnizimet e ujit të ftohtë dhe të nxehtë në mënyrë që të kryhen dushe të ftohta dhe të nxehta.

Kromoterapia

 

Kromoterapia merr shumë emra, varësisht nga kush e diskuton atë. Mund të referohet si terapi ngjyrash, terapi drite ose kolorologji për të përmendur disa. Megjithatë, parimi është i njëjtë, duke përdorur ndriçimin me ngjyra si për përfitimet e shëndetit fizik ashtu edhe për atë mendor. Ngjashëm me akupunkturën, ajo është një metodë alternative e mjekësisë.

 

Ngjyra e kuqe dihet se nxit ngrohtësinë, energjinë dhe stimulimin, prandaj e bën atë të mirë për lodhjen, ftohjet, njerëzit e ftohtë dhe pasivë.

 

Ngjyra e verdhë thuhet se ndihmon në forcimin e nervave dhe mendjes. Ndihmon në zgjimin e frymëzimit mendor dhe stimulon mentalitetin më të lartë.

 

Ngjyra vjollcë thuhet se shëron varësinë e melankolisë, histerisë dhe alkoolit. Këto ngjyra ngadalësojnë një zemër tepër aktive, e cila nga ana tjetër stimulon shpretkën dhe qelizat e bardha të gjakut.

 

Ngjyra e gjelbër është ngjyra e natyrës dhe e Tokës. Thuhet se ndihmon në ekuilibër dhe harmoni, ndërsa ka një ndikim qetësues si në mendje ashtu edhe në trup.

 

Ngjyra terkiz është e njohur për rritjen e intuitës dhe ndjeshmërisë, si dhe punën si dezinfektues dhe antiseptik. Ai gjithashtu tonifikon sistemin e përgjithshëm, duke ndihmuar në ndërtimin e lëkurës dhe relaksimin e ndjesive të stresit.

 

Ngjyra e kaltër është e njohur të jetë në gjendje të qetësojë inflamacionet (përfshirë inflamacionet reumatike), ethet, presionin e lartë dhe të gjakut si dhe duke siguruar lehtësim nga dhimbjet e kokës.

Image

Effegibi ndriçim me Kromoterapi

Image

Effegibi ndriçim me Kromoterapi

Kromoterapia

 

Kromoterapia merr shumë emra, varësisht nga kush e diskuton atë. Mund të referohet si terapi ngjyrash, terapi drite ose kolorologji për të përmendur disa. Megjithatë, parimi është i njëjtë, duke përdorur ndriçimin me ngjyra si për përfitimet e shëndetit fizik ashtu edhe për atë mendor. Ngjashëm me akupunkturën, ajo është një metodë alternative e mjekësisë.

 

Ngjyra e kuqe dihet se nxit ngrohtësinë, energjinë dhe stimulimin, prandaj e bën atë të mirë për lodhjen, ftohjet, njerëzit e ftohtë dhe pasivë.

 

Ngjyra e verdhë thuhet se ndihmon në forcimin e nervave dhe mendjes. Ndihmon në zgjimin e frymëzimit mendor dhe stimulon mentalitetin më të lartë.

 

Ngjyra vjollcë thuhet se shëron varësinë e melankolisë, histerisë dhe alkoolit. Këto ngjyra ngadalësojnë një zemër tepër aktive, e cila nga ana tjetër stimulon shpretkën dhe qelizat e bardha të gjakut.

 

Ngjyra e gjelbër është ngjyra e natyrës dhe e Tokës. Thuhet se ndihmon në ekuilibër dhe harmoni, ndërsa ka një ndikim qetësues si në mendje ashtu edhe në trup.

 

Ngjyra terkiz është e njohur për rritjen e intuitës dhe ndjeshmërisë, si dhe punën si dezinfektues dhe antiseptik. Ai gjithashtu tonifikon sistemin e përgjithshëm, duke ndihmuar në ndërtimin e lëkurës dhe relaksimin e ndjesive të stresit.

 

Ngjyra e kaltër është e njohur të jetë në gjendje të qetësojë inflamacionet (përfshirë inflamacionet reumatike), ethet, presionin e lartë dhe të gjakut si dhe duke siguruar lehtësim nga dhimbjet e kokës.

Image

Gessi Rettangolo mist jet

Mist

 

Xheti i trupit Mist krijon një spërkatje të butë me një pafundësi pikash të vogla uji që formojnë një mjegull, duke mbështjellë trupin dhe duke krijuar një ndjesi të lezetshme. Është ideale si dush për higjienë pas një saune, banjë me avull ose për ambiente me dushe të shumta.

Image

Gessi Rettangolo mist jet

Mist

 

Xheti i trupit Mist krijon një spërkatje të butë me një pafundësi pikash të vogla uji që formojnë një mjegull, duke mbështjellë trupin dhe duke krijuar një ndjesi të lezetshme. Është ideale si dush për higjienë pas një saune, banjë me avull ose për ambiente me dushe të shumta.

Body Jets

 

Pas një dite të lodhshme, dhimbja e shpinës është ankesa e zakonshme e pothuajse çdo qenie njerëzore. Xhetët e dushit të instaluar në mure do të synojnë muskujt tuaj të tendosur duke ju lënë kështu më energjik. Pra, ndizni xhetët e trupit të dushit dhe shijoni spërkatjet e ujit të ngrohtë dhe qetësues.

 

Xhetët e dushit të trupit janë shumë ideale për tu instaluar aty ku të gjithë anëtarët e familjes ndajnë banjon. Pasi që këta xhetë dushi janë të rregullueshëm, të gjithë mund të rregullojnë drejtimin e tyre sipas zgjedhjes së tyre. Për më tepër, këta xhetë do të kursejnë paratë që i jepni masazhistit për masazh.

Image

Gessi Tondo body jet

Image

Gessi Tondo body jet

Body Jets

 

Pas një dite të lodhshme, dhimbja e shpinës është ankesa e zakonshme e pothuajse çdo qenie njerëzore. Xhetët e dushit të instaluar në mure do të synojnë muskujt tuaj të tendosur duke ju lënë kështu më energjik. Pra, ndizni xhetët e trupit të dushit dhe shijoni spërkatjet e ujit të ngrohtë dhe qetësues.

 

Xhetët e dushit të trupit janë shumë ideale për tu instaluar aty ku të gjithë anëtarët e familjes ndajnë banjon. Pasi që këta xhetë dushi janë të rregullueshëm, të gjithë mund të rregullojnë drejtimin e tyre sipas zgjedhjes së tyre. Për më tepër, këta xhetë do të kursejnë paratë që i jepni masazhistit për masazh.

Image

Effegibi Bucket Shower

Bucket Shower

 

Dushi me kovë, është bërë gjithnjë e më i famshëm gjatë viteve, falë një fushate për të rritur ndërgjegjësimin. Sidoqoftë, jo shumë njerëz e dinë që “kova me ujë të ftohtë” është në të vërtetë një traditë e lashtë e Tirolit, e cila, për shkak të përfitimeve të saj të shumta, konsiderohet si një trajtim efektiv i hidroterapisë.

 

Në një dush me kovë Tiroleze, një kovë me ujë të akullt varet nga tavani dhe derdhet papritmas mbi trup duke tërhequr një zinxhir, duke shkaktuar një goditje të tillë termike që në fakt e bën trupin më të fortë. Sipas traditës, kova duhet të jetë prej druri të larshit të veshur fort dhe të mbajë rreth 5 litra, dhe uji duhet të derdhet shpejt, dhe me një lëvizje, duke tërhequr një litar ose zinxhir.

Image

Effegibi Bucket Shower

Bucket Shower

 

Dushi me kovë, është bërë gjithnjë e më i famshëm gjatë viteve, falë një fushate për të rritur ndërgjegjësimin. Sidoqoftë, jo shumë njerëz e dinë që “kova me ujë të ftohtë” është në të vërtetë një traditë e lashtë e Tirolit, e cila, për shkak të përfitimeve të saj të shumta, konsiderohet si një trajtim efektiv i hidroterapisë.

 

Në një dush me kovë Tiroleze, një kovë me ujë të akullt varet nga tavani dhe derdhet papritmas mbi trup duke tërhequr një zinxhir, duke shkaktuar një goditje të tillë termike që në fakt e bën trupin më të fortë. Sipas traditës, kova duhet të jetë prej druri të larshit të veshur fort dhe të mbajë rreth 5 litra, dhe uji duhet të derdhet shpejt, dhe me një lëvizje, duke tërhequr një litar ose zinxhir.

Relax Loungers

 

Ulëset e relaksit shërbejnë për të zgjeruar kënaqësinë dhe përfitimet e saunës në zonën ngjitur të relaksimit. Në këtë mënyrë, sauna bëhet një vend i shenjtë dhe vërtetë i relaksimit dhe mirëqenies.

Image

Effegibi Auki Lounger

Image

Effegibi Auki Lounger

Relax Loungers

 

Ulëset e relaksit shërbejnë për të zgjeruar kënaqësinë dhe përfitimet e saunës në zonën ngjitur të relaksimit. Në këtë mënyrë, sauna bëhet një vend i shenjtë dhe vërtetë i relaksimit dhe mirëqenies.

Image

Gessi Home Diffusers

Aromaterapia

 

Aromaterapia është një trajtim shërues që përdor ekstrakte natyrore të bimëve për të promovuar shëndetin dhe mirëqenien. Aromaterapia përdor vajra esenciale aromatike medicinale për të përmirësuar shëndetin e trupit, mendjes dhe shpirtit.

 

Ai rrit shëndetin fizik dhe emocional. Aromaterapia është konsiderohet si një art dhe një shkencë. Kohët e fundit, aromaterapia ka fituar më shumë njohje në fushat e shkencës dhe mjekësisë.

Image

Gessi Home Diffusers

Aromaterapia

 

Aromaterapia është një trajtim shërues që përdor ekstrakte natyrore të bimëve për të promovuar shëndetin dhe mirëqenien. Aromaterapia përdor vajra esenciale aromatike medicinale për të përmirësuar shëndetin e trupit, mendjes dhe shpirtit.

 

Ai rrit shëndetin fizik dhe emocional. Aromaterapia është konsiderohet si një art dhe një shkencë. Kohët e fundit, aromaterapia ka fituar më shumë njohje në fushat e shkencës dhe mjekësisë.

Kripërat e vaskës

 

Zhytja e trupave tanë në një vaskë të mbushur me ujë të ngrohtë dhe kripë është aprovuar të jetë një nga mënyrat më të mira për të rikuperuar veten pas një dite të gjatë. Ky ritual promovues i shëndetit qetëson muskujt, hidraton lëkurën, detoksifikon trupin dhe lehtëson ënjtjen e brendshme.

 

Mineralet makro që gjenden në kripëra janë të nevojshme për shëndetin tonë dhe në të vërtetë mund të tërhiqen në rrjedhën e gjakut gjatë një banjë të ngrohtë, e cila mund të ndihmojë në ekuilibrimin e gjithë trupit.

Image

Arga Bath Salts

Image

Arga Bath Salts

Kripërat e vaskës

 

Zhytja e trupave tanë në një vaskë të mbushur me ujë të ngrohtë dhe kripë është aprovuar të jetë një nga mënyrat më të mira për të rikuperuar veten pas një dite të gjatë. Ky ritual promovues i shëndetit qetëson muskujt, hidraton lëkurën, detoksifikon trupin dhe lehtëson ënjtjen e brendshme.

 

Mineralet makro që gjenden në kripëra janë të nevojshme për shëndetin tonë dhe në të vërtetë mund të tërhiqen në rrjedhën e gjakut gjatë një banjë të ngrohtë, e cila mund të ndihmojë në ekuilibrimin e gjithë trupit.

Image

Ndeze një qiri

Dridhja e dritës së qirinjve prodhon një ambient të bukur që thjesht nuk mund të replikohet. Ndezja e disa qirinjve të pozicionuar mirë krijon efekt dhe një atmosferë komode dhe intime. Shtimi i një qiri aty-këtu do të krijojë butësi dhe do ta bëjë ambientin të ndjehet i ngrohtë dhe mikpritës. Qirinjtë janë të njohur për vetitë e tyre qetësuese, shëruese dhe përdoren shpesh në ambientet e Private Wellness duke krijuar kështu një ambient paqësor.

 

Akti i qartë i ndezjes së një qiriu, dridhja e tij e bukur dhe shkëlqimi i butë që krijon, ndihmon në lehtësimin dhe qetësimin e mendjes. Provojeni herën tjetër kur të keni një ditë stresuese: ndizni një qiri, shikoni flakën dhe thjesht merrni frymë për disa minuta – edhe vetëm 60 sekonda mund të bëjnë një ndryshim të madh.

Image

Ndeze një qiri

Dridhja e dritës së qirinjve prodhon një ambient të bukur që thjesht nuk mund të replikohet. Ndezja e disa qirinjve të pozicionuar mirë krijon efekt dhe një atmosferë komode dhe intime. Shtimi i një qiri aty-këtu do të krijojë butësi dhe do ta bëjë ambientin të ndjehet i ngrohtë dhe mikpritës. Qirinjtë janë të njohur për vetitë e tyre qetësuese, shëruese dhe përdoren shpesh në ambientet e Private Wellness duke krijuar kështu një ambient paqësor.

 

Akti i qartë i ndezjes së një qiriu, dridhja e tij e bukur dhe shkëlqimi i butë që krijon, ndihmon në lehtësimin dhe qetësimin e mendjes. Provojeni herën tjetër kur të keni një ditë stresuese: ndizni një qiri, shikoni flakën dhe thjesht merrni frymë për disa minuta – edhe vetëm 60 sekonda mund të bëjnë një ndryshim të madh.

Image

Sauna Logica S

Image

Gessi Cascata

Image

Hamami Bodylove H

0
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping