Blog

Si mund dizajni komercial të përmirësojë përvojën e klientit

Si mund dizajni komercial të përmirësojë përvojën e klientit Thumbnail

Sfida e dizajnit komercial

Gjatë viteve të fundit, sektori i shitjes ka përjetuar një periudhë ndryshimesh dhe inovacionesh të thella, të nxitura nga nevoja për evoluim dhe përshtatje ndaj sfidave të reja të sjelljes së konsumatorit në epokën digjitale. Hapësirat fizike të shitjes dhe tregtia online tani bashkëjetojnë: sfida e shitjes me pakicë është të ruajë një ekuilibër të mirë midis dy kanaleve të shitjes dhe të rikonsolidojë veten si një simbol i prekshëm që sjellë përjetimin e një brendi.

Eksperienca

Sot, në dizajnin e shitjës me pakicë, ne flasim për ekonominë e përvojës: përvoja e klientit është çelësi i suksesit të brendit. Truket më të vogla dhe më të mëdha si stafi i specializuar, strategjitë e integruara shumë-kanalëshe, inovacionet dixhitale dhe mbi të gjitha, zgjedhjet e sakta të dizajnit me pakicë janë përbërësit që ndihmojnë në komunikimin e imazhit të një brendi dhe vlerave të tij në mënyrën më të mirë të mundshme.

 

Duke kombinuar dizajnin arkitektonik dhe atë të enterierit, projektuesit dhe tregtarët vizualë mund të krijojnë në mënyrë kreative dhe funksionale, përgatitjën e mjediseve në të cilat produktet e shitjës shfaqen fizikisht.

Dizajn komercial i mveshur nga koleksioni Matrice nga ARH + për Cedit - Ceramiche d'Italia

Ndijimi i shumëfishtë

Emocionet janë pjesë e qenies sonë dhe shpesh përcaktojnë vendimet tona për blerje – si në internet ashtu edhe fizkisht. Në një dyqan, dizajni, materialet,
dritat, tingujt dhe ngjyrat krijojnë kushtet për një përvojë unike dhe të paharrueshme të blerjeve, që përfshinë të pesë shqisat e klientit.

 

Nga dritarja e dyqanit deri tek hapësirat e brendshme të dyqanit, elementet e projektimit përcjellin emocione të menjëhershme duke kapur vëmendjen e njerëzve, duke rritur vlerën e produkteve të ekspozuara, duke përmirësuar lexueshmërinë e tyre në hapësirë dhe duke udhëhequr përdoruesit përgjatë shtigjeve specifike të eksperiencës, në flukset e organizuara dhe duke rritur komoditetin e përvojës së blerjeve.

Dizajn me pakicë me pllaka prej gres porcelani nga koleksioni Policroma nga Cristina Celestino për Cedit - Ceramiche d'Italia

Shiko koleksionin

Ndjenjë si në shtëpi

Një nga tendencat kryesore në hartimin e dizajnit komercial është rikrijimi i një hapësire që është shtëpi, e njohur, miqësore dhe mikpritëse në pikën e shitjes. Ambientet që evokojnë sferën tuaj të rehatisë – siç janë dhoma e ndenjës, një bibliotekë personale, një bar, një palestër. Këto hapësira i marrin blerësit në momentet që i duan më shumë në jetën e tyre, duke i nxitur ata të zgjedhin nëse do të blejnë me stres apo jo.

Pika e shitjes Prêt-à-porter projektuar si një qëndrim ditor. Pllakat e dyshemesë dhe mureve nga koleksioni Material Stones nga Cerim

Shiko koleksionin

Dyqan i personalizuar i veshjeve që përcjell ndjenjën e një ambienti shtëpiak. Dyshemetë dhe mveshjet e koleksionit Araldica nga Federico Pepe për CEDIT - Ceramiche d’Italia

Shiko koleksionin

Drita dhe ngjyra

Drita dhe ngjyrat janë elementet e para që mendja njerëzore njeh. Ato marrin pjesë aktive në ndërtimin e një mjedisi, për këtë arsye janë shumë të dobishme si mjete për të tërhequr vëmendjen e kalimtarëve, në rastin e një dritareje të dyqaneve, ose për të përqendruar vëmendjen në objektet e veçanta të shfaqura brenda dyqanit.

 

Përdorimi i ngjyrave të forta ose kontrasteve, i cili gjen shprehje në stile të tilla si blloqe ngjyrash, tërheq syrin, nxjerr në pah produktet e ekspozuara dhe inkurajon konsumatorin të ndalojë. Për shembull, pllakat e murit dhe të dyshemesë në ngjyra neutrale rrisin linjat e pastra estetike, ndërsa materialet me thekse dekorative ose ngjyra ekscentrike mund të përdoren me sukses për të përcjellë karakterin e brendit ose produktit.

Ngjyra dhe forma me kontrast nga koleksioni Rilievi nga Zaven për CEDIT - Ceramiche d’Italia

Shiko koleksionin

Qëndrueshmëria dhe ekologjia

Koncepti i një dyqani rrjedh edhe nga vlerat që dizajni rikthen. Në këtë drejtim, rritja e vëmendjes ndaj qëndrueshmërisë së mjedisit është bërë gjithashtu një element i rëndësishëm në hartimin e shitjës me pakicë, dhe theksohet përmes materialeve të përdorura në përbërje, duke reflektuar dhe komunikuar me klientët për respektin e dhënë në mbrojtjen e trashëgimisë sonë mjedisore.

Materiale praktike dhe fleksibile

Komunikimi përmes dizajnit

 

Sot, për të vazhduar me ndryshimet në komunikim (veçanërisht në internet), me modelet dhe trendet fluturuese që ndjekin njëra-tjetrën, hapësirat e shitjeve shpesh duhet të rimendohen nga një këndvështrim estetik, për të shmangur humbjen e interesit të audiencës që janë bërë gjithnjë e më kërkuese dhe të ngathët.

 

Kjo, së bashku me fluksin e madh të klientëve që kalojnë nëpër dyqane, e bëjnë të domosdoshme përdorimin e materialeve që janë rezistente, të gjithanshme, të lehta për t’u instaluar në vend dhe janë të lehta për tu pastruar. Në të vërtetë, imazhi i një brendi përcillet edhe përmes kujdesit (pastrimit, mirëmbajtjes, sigurisë, etj.) të mjediseve të tij. Hapësirat luksoze tregtare, për shembull, preferojnë modele që përdorin materiale të çmuara, të tilla si mermer ose drurë të çmuar, por njëkohësisht kërkojnë që të gjitha mjediset të paraqiten gjithnjë me përsosmëri.

 

Në të vërtetë, materialet natyrore shpesh paraqesin karakteristika teknike dhe të performancës që nuk janë veçanërisht të përshtatshme për situata që përfshijnë nivele të mesme / të larta të trafikut.

Pllaka nga gres porcelani me frymëzim mermeri nga koleksioni Antique Marble nga Cerim

Shiko koleksionin

Gres porcelani

Gres porcelani është një material i qëndrueshëm dhe praktik me cilësi të lartë estetike, duke e bërë atë veçanërisht të përshtatshme për aplikim në dizajnin
me pakicë. Në të vërtetë, pllakat prej gres porcelani ofrojnë performancë të lartë teknike dhe janë estetikisht të gjithanshme; ato janë të disponueshme në treg në një gamë të gjerë ngjyrash, dimensionesh dhe përfundimesh, duke i bërë ato mjaft të përshtatshme për të treguar historinë e një brendi dhe mesazhin e saj.

 

Mundësia e përdorimit të pllakave nga mbivendosja e pllakave ekzistuese me sistemet e vetë-shtrimit është një veçori shumë e rëndësishme, sepse lejon që hapësirat të lexohen me lehtësi të madhe. Për dallim nga materialet e tjera natyrore, si mermeri ose druri, pllakat nga gres porcelani mbeten të pandryshuara me kalimin e kohës – edhe nëse i nënshtrohet përdorimit të vazhdueshëm: papërshkueshmëria e tij dhe poroziteti i ulët gjithashtu e bëjnë të lehtë pastrimin.

 

Përveç avantazheve të cekura, pllakat nga gres porcelani në treg janë në dispozicion në një larmi dimensionesh, duke filluar nga mozaiket deri te pllakat me format të madh (160x320cm). Formati Magnum i shndërron pllakat në objekte të vërteta të projektimit, duke lejuar krijimin e mjediseve me një ndikim të fortë vizual, duke luajtur me një larmi inspirimesh dhe teksturash: nga interpretimet e materialeve natyrore si mermeri, guri dhe druri, tek ato të metaleve, çimentos, letrës-dekorative, pëlhurave dhe ngjyrave të ngurta me nuanca të ndezura.

 

Si përmbledhje, dyqanet fizike duhet të fitojnë forcë të re duke përçuar identitetin e brendit në një mënyrë vendimtare dhe origjinale. Ky objektiv mund të arrihet duke rimenduar përvojën e blerjeve në kuptimin e mënyrës se si bëhet, si dhe vendeve ku bëhet kjo: dizajni komercial prandaj ka afirmuar veten si shtizë e marketingut të brendeve.

Dyqan luksoz i mveshur nga koleksioni Cromatica dizajnuar nga Formafantasma për CEDIT - Ceramiche d’Italia

Shiko koleksionin
0
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping