Blog

Ngjyrat e enterierit: Udhëzuesi i arkitektit për trendet e vitit 2020

Ngjyrat e enterierit: Udhëzuesi i arkitektit për trendet e vitit 2020 Thumbnail

Rëndësia e zgjedhjes së ngjyrës së duhur

Ngjyra është një ndjesi personale dhe e veçantë që mund të na frymëzojë drejtpërdrejt. Shpesh, ne shoqërojmë secilën ngjyrë të vetme përvojat tona që na rrethojnë çdo ditë. Përpara një dekade plotësisht të re, kur zgjedhim një ngjyrë, ne gjithmonë kërkojmë kuptim, sepse është e rëndësishme të dimë se si të interpretojmë trendet e momentit përmes toneve dhe shijeve. Tendencat e reja për vitin 2020 interpretojnë hapësirat e brendshme si narracione të vërteta. Duke shfaqur asociacione natyrale dhe me kontrast, mjediset përcaktohen gjithnjë e më shumë nga hije të ri-interpretuara, të gjalla dhe tërheqëse. Ngjyrat e produktet e ardhshme të dizajnit të enterierit nuk do të ndalen duke na sfiduar dhe befasuar.

Evokim i toneve të freskëta dhe natyrore

Frymëzimi nga ngjyrat

 

Këtë vit, shumë projekte të enterierit kanë gjetur frymëzim në një referencë shumë specifike: natyra në të gjitha shprehjet e saj, duke evokuar një atmosferë spontane. Pikërisht përmes përdorimit të modeleve të gjelbërta, lules dhe dyshemetë që paraqesin prejardhje të sofistikuar kromatike, 2020 do ta propozojë këtë karakter përsëri, por në një mënyrë më përcaktuese dhe dinamike.

 

Me vëmendje të veçantë ndaj tendencave të reja, mjediset fitojnë personalitet dhe ndjenjën e plotësisë, veçanërisht përmes interesit të fortë për kombinimin e elementeve të jashtme dhe të brendshme përmes ngjyrave të përmirësuara. Dekada e re duket të vështrojë të ardhmen, por pa lënë pas dore të kaluarën: synon të ruajë frymën e stinëve të kaluara përmes një konteksti të ri të hijeve që shfaqin tone të freskëta dhe natyrore.

Frymëzim natyral për mveshjen e mureve me koleksionin Les Bijoux de Rex

Shiko koleksionin

Karakteri ekskluziv i sugjerimeve të reja

Në elegancën delikate dhe të përjetshme, ne mund të gjejmë frymëzime të reja që shënohen mbi të gjitha nga prania e rafinuar materiale. Duke i kushtuar vëmendje të veçantë kombinimeve të ndryshme, sugjerimet e sezonës tjetër paraqesin ndriçime dhe kontraste të rafinuara. Frymëzuar nga tonet më të çmuara të mermerit dhe natyrës, sipërfaqet vendosin hapësirat dhe objektet që janë protagonistët e tyre në plan të parë.

 

Synohet si një tipar dallues ashtu edhe si një plotësues ndaj ngjyrave të tjera që shfaqen brenda dhomës, produktet e ndryshme të mbulimit të mureve të vitit 2020 paraqesin përfundime të kjarta, që varësi të efektit të dëshiruar. Krijimi i asociacioneve në përputhje me tendencat e reja, sugjerimet më të fundit janë dallohen nga karakteri i fortë i hapësirës, ​​duke provuar veten të jenë perfekte për të evokuar materiale dytësore dhe detaje të tilla si metale, guri, mermeri, zinku dhe druri.

Dyshemetë prej gres porcelani të frymëzuara nga mermeri i zi dhe i bardhë nga koleksioni B&W_Marble nga Floor Gres

Shiko koleksionin

Ngjyra shkëlqyese dhe të ngrohta për të promovuar ndjesi të gjalla

Paleta e ngjyrave në 2020 është mikpritëse dhe e larmishme, duke lejuar që ajo të aplikohet në kontekste të ndryshme krijuese. Nga triumfi i nuancave të errëta dhe të përcaktuara të sezonës së kaluar, tendencat e reja të dizajnit të enterierit ofrojnë ngjyra të ndritshme dhe të ngrohta për të promovuar ndjesi të gjalla. Tonet e gjalla, intensive dhe bashkëkohore përcjllën përmes ngjyrave të tilla si Neo Mint, jeshile pastel, portokall verorë dhe cantaloupe. 

Frymëzime të ngjyrës Neo Mint për pllakat nga gres porcelani të koleksionit Cromatica nga Formafantasma për CEDIT - Ceramiche d’Italia

Shiko koleksionin

Hije të gjelbërta për mveshjen e mureve në koleksionin Artwork nga Casa Dolce Casa-Casamood

Shiko koleksionin

Pllaka me format të madh nga koleksioni Araldica, dizajnuar nga Federico Pepe për CEDIT - Ceramiche d’Italia

Shiko koleksionin

Pllaka nga gres porcelani në efekt të bezit me aksente të ngjyrosura të koleksioni Euridice nga Giorgio Griffa për CEDIT - Ceramiche d’Italia

Frymëzuar nga thirrja e natyrës, këto preferenca të pazakonta shoqërohen nga hije të tilla si Purist Blue, një hije delikate që përputhet me hijet e viteve të kaluara.

Pllaka gres porcelani në ngjyrën Purist Blue të koleksionit Rilievi nga Zaven për CEDIT - Ceramiche d’Italia

Shiko koleksionin

Mveshje të murit nga koleksioni Archeologie nga Franco Guerzoni për CEDIT - Ceramiche d’Italia

Shiko koleksionin

Ngjyra Mellow Yellow, thellë në tonet e saj të dheut, dhe Blackcurrant, i përbërë nga një gradacion i ftohtë rozë, interpretojnë atmosferat e stilit vintage së rishikuar në një çelës bashkëkohor përmes një larmie të sofistikuar të toneve të guximshme pastel.

Mveshje të murit, të cilat përmbajnë vija të verdha dhe gri nga koleksioni i Crayons of Cerim

Shiko koleksionin

Detaje që përmbajnë tonet Blackcurrant nga koleksioni "I Filati di Rex" në gres porcelan

Mveshje që përbëhet nga vija vertikale të koleksionit Neutra 6.0 nga Casa Dolce Casa-Casamood

Shiko koleksionin

Në një projekt të dizajnit të enterierit, si dhe gjendjenshpirtërore që duam të përçojmë, zgjedhja e ngjyrës lidhet me formën dhe organizimin e vendosjes së vet.

Në rastet kur hapësira është e kufizuar, hije të ngrohta në muret e sfondit janë perfekte për të sjellë perceptim afër. Për të arritur efektin e kundërt, duhet të
zgjidhen tone të lehta dhe delikate për të bërë mjediset më të vogla duken më të mëdha. Në të vërtetë, duke reflektuar më shumë dritë, këto hije të fundit kanë funksionin e zgjerimit vizual të kufizuar.

Një prekje bashkëkohore për ide të pazakonta dhe origjinale

Pavarësisht nga një prani origjinale në jetën e përditshme ose në ambientet e brendshme, tendencat e fundit gjithmonë i japin vetës sfidat të reja. Në të kaluarën, stili ishte kuptuar në një kuptim klasik dhe modern, por frymëzimet bashkëkohore mund të kombinojnë disa elementë. Ky impuls i fortë sigurohet nga kombinimi i gradimeve njëjës në materiale, tekstures dhe objekte me sugjerime të ndryshme, për të përfunduar kërkimin e efekteve natyrore dhe delikate. Ngjyrat e tendencave të reja përshkruajnë kështu hapësirat që na rrethojnë në një mënyrë edhe më personale dhe tërheqëse. Celësi për këtë origjinalitet qëndron në aftësinë për të balancuar nuancat e buta dhe të ndritshme, duke dalluar stilin e tij të një personi të pazakontë.

0
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping