Blog

E ardhmja e arkitekturës qëndron në pllakat me format të madh

E ardhmja e arkitekturës qëndron në pllakat me format të madh Thumbnail

Mies Van der Rohe, themeluesi i veprave më të rëndësishme të shekullit të kaluar dhe me moton “Më pak është më shumë”, me siguri do të ishte i lumtur të dijë se vazhdimësia hapësinore që ai studioi si pjesë e projekteve të tij do të eksperimentohej gjerësisht sot. Arkitekti vizionar i konceptoi dhe ndërtoi objektet e tij si hapësira të vazhdueshme dhe pa ndërprerje. Pavijoni i Barcelonës, një nga projektet e tij më të famshme, është i organizuar si një rrugë e vazhdueshme midis hapësirave të brendshme dhe të jashtme që komunikojnë me njëra-tjetrën. Duke mos pasur asnjë dhomë të mbyllur, vetëm mure të përziera, materialet që ai përdori theksojnë këtë vazhdimësi.

Sot, mund të arrihet një estetikë e krahasueshme, një vazhdimësi e plotë vizuale me një performancë teknike jashtëzakonisht të lartë që zvogëlon në mënyrë drastike kostot e mirëmbajtjes së ndërtesës, duke arritur njëkohësisht në performancë të përmirësuar. Sot, vizioni i arkitektit Mies Van der Rohe është ende një pikë referimi për arkitekturën bashkëkohore: nga njëra anë për shkak të konceptimit të saj organik dhe të hapësirës së vazhdueshme, dhe nga ana tjetër për përdorimin e saj të shkathtë të materialeve.

Minimalizmi joformal me një shije retro nga koleksioni Esprit

Shiko koleksionin

Teknologji e frymëzuar

Pllakat nga porcelani në arkitekturë

 

Teknologjia më e përparuar në treg mundëson të arrihen rezultate të jashtëzakonshme, veçanërisht me pllaka prej porcelani. Me dekorimin digjital, pllakat prej porcelani bëhen sipërfaqe të frymëzuara nga një grup materialesh, nga ato natyrore, siç janë mermeri dhe druri, deri tek ato industriale, si metale dhe çimento. Duke punuar në mënyrë digjitale, procesi i kërkimit dhe zhvillimit mund të punojë në papërsosmëritë e materialeve nga të cilat është frymëzuar. Përveç cilësisë së tij jashtëzakonisht të lartë estetike, teknologjia dhe arkitektura mundëson të arrihen madhësi të para më parë.

 

Madhësitë arrijnë deri në 160 cm x 320 cm, duke mundësuar përdorimin e tyre në hapësira të gjera pa ndërprerje. Mendoni për një sallë në një hotel për shembull, ku cilësia e materialeve duhet të marrë parasysh rrjedhën e lartë të njerëzve, duke kërkuar pastrim më të shpejtë dhe më të efektshëm: zgjedhja e një pllake të madhe, performanca dhe aftësitë e saj, si dhe zvogëlimi i kohë së nevojshme për mirëmbajtje, e bën zgjedhjen ideale.

 

Kombinimi i kapacitetit ekspresiv dhe performancës teknike, arkitekturale dhe funksionale mundëson një zgjidhje perfekte për dizajnimin e sipërfaqeve të vazhdueshme dhe zgjerimin e përdorimit të saj në kontekstet e tjera të projektit. Pllakat e porcelanit janë një material “i gatshëm”, për përdorim dhe instalim dhe kjo çon në një ulje të ndjeshme të kohës. Në lidhje me materialet natyrore, nuk ka pse të mblidhet dhe nuk ka kostot e përpunimit të gurit, për shembull, duke e bërë atë zgjedhjen ideale për projekte të mëdha ndërtimi.

Pllaka të mëdha prej porcelani nga koleksioni Prexious of Rex

Shiko koleksionin

Horizontale dhe vertikale: dy dimensionet e të jetuarit

Karakteristikat specifike të pllakave prej porcelani me format të madh mund të jenë një avantazh jo vetëm për dyshemetë, por edhe për muret. Pllaka me format të madh lejon që të mos ketë fuga horizontale, duke zgjidhur një brez të vetëm në një përbërje të vetme vertikale. Pllakat prej porcelani mund të aplikohen në çdo hapësirë ​​në shtëpi, duke rritur muret e mëdha dhe hapësirat e vogla, duke bërë sinergji dhe përzierje kromatike arkitekturore me mobiljet e mundshme dhe duke siguruar ambiente të dëshirueshme dhe unike.

 

Banjo është padyshim një hapësirë ​​në shtëpi, ku pllaka me format të madh mund të shprehet plotësisht; thjesht mendoni për vazhdimësinë që mund të arrihet midis dyshemesë dhe tavanit dhe me pajisje të tilla si banjo dhe dush. Sektori i enterierit për banjot ka shikuar për ca kohë në një estetikë të butë, minimaliste që rrit materialet e ndërtimit dhe arredimin: banjo është konceptuar si një spa e vogël shtëpiake.

 

Duke pasur nevojë për të garantuar përdorimin e saj me kalimin e kohës dhe prakticitetin e tij për përdorim ditor, arkitektët janë gjithmonë në kërkim të materialeve më praktike të mundshme, pa pasur nevojë të bëjnë kompromis në estetikë. Pllaka me format të madh që ri-interpretojnë mermerin, gurin dhe oniksin ofrojnë ekuilibrin e përsosur midis estetikës dhe funksionit.

Interpretim elegant i banjos nga koleksioni Stones & More 2.0

Shiko koleksionin

Një mjedis tjetër shtëpiak për eksperimentim është kuzhina: këtu, pllaka me format të mesëm dhe të madh mund të jenë pjesë unike për mveshjen e ishujve dhe pikave të kuzhinës.

Pult kuzhine nga koleksioni i mermerit nga Florim stone

S, M, L, XL

Një nga vlerat e pllakave të porcelanit është sfera e përdorimeve të saj në mënyrë të adaptueshme në arkitekturë. Hapësirat e mëdha publike dhe private kërkojnë pikat e forta dhe aftësi të ndryshme nga projektuesi dhe arkitekti në krahasim me enterier. Zgjedhja e dyshemesë për një qendër tregtare sigurisht që varet nga madhësitë e disponueshme dhe një pllakë me format të madh mund të përmirësojë hapësirat dhe të zvogëlojë prishjet dhe copëzimin.

 

Gres porcelani është një material që mund të dalë nga ndërtesa, duke formuar një lidhje të drejtpërdrejtë midis enterierit dhe eksterierit, duke krijuar një hapësirë të rrjedhshme të arkitekturës. Rezistenca e qeramikës ndaj mjediseve të jashtme është e garantuar dhe dukshëm më e madhe se materialet e tjera.

Enterier dhe eksterier, koleksion Artwork nga Casa dolce Casa-Casamood

Shiko koleksionin

Estetikë Urbane

Sot, modeli i një ndërtese është një mekanizëm kompleks që duhet të sigurojë pajtueshmërinë me standardet e performancës dhe mjedisit nga njëra anë, dhe të ofrojë një imazh të cilësisë urbane arkitekturale nga ana tjetër. Për këtë shkallë të projektimit pllakat me format të madh mund të jetë interesante për sa i përket një sipërfaqe të vazhdueshme. Pllakat janë të ankoruara përmes një kornize metalike e cila mbështet të gjithë fasadën, duke lejuar një shkallë të lartë izolimi dhe e cila është jashtëzakonisht e lehtë për tu mirëmbajtur. Lehtësia e instalimit për sistemet e fasadës zvogëlon shumë mundësinë e gabimit.

 

Pllakat me format të madh janë, pra, një zgjedhje që mund t’i përgjigjet të gjitha shkallëve të projektit dhe të ofrojë zgjidhjen ideale për kërkesat e jetesës bashkëkohore, e cila është gjithmonë në kërkim të performancës së lartë të kombinuar me një estetikë të dizajnit.

Pllakat me format të madh të aplikuara në fasadë nga koleksioni Industrial

Shiko koleksionin

0
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping