Blog

Pllaka të holla nga gres porcelani: Rezistencë dhe elegancë në 6 mm

Pllaka të holla nga gres porcelani: Rezistencë dhe elegancë në 6 mm Thumbnail

Në dekadat e fundit prodhimi i pllakave prej gres porcelani ka pësuar përparime të konsiderueshme. Në veçanti, ajo është specializuar në ndërtimin e pllakave të mëdha në dimensione të cilat ishin të paimagjinueshme deri vonë, dhe me trashësi më të vogël se një centimetër. Dimensionet e mëdha lejojnë përdorimin e tyre të gjerë si një mbulesë të jashtme, për dyshemetë dhe fasadat, dhe përveç kësaj, trashësia e zvogëluar e bën atë të përshtatshme për përdorime me të vërtetë inovative.

Për të dhënë një shembull, projekti Magnum Oversize i brendit Florim, ofron një gamë të gjerë të dimensioneve (nga 80×80 deri në 160×320) dhe teksturave, në pllaka me trashësi vetëm 6 mm, të cilat mund të mbulojnë plotësisht pjesën e jashtme, të brendshme dhe orendi me një efekt vërtet unik. Linja Florim e pllakave me format të madh fitoi përmendjen e nderuar të Compasso D’Oro ADI 2016.

 

Në artikullin “Demaskimi i miteve për pllakat me format të madh” mund të gjeni një përgjigje për çdo pyetje që mund të keni në lidhje me përdorimin e formateve të mëdha në lidhje me transportin, instalimin, shfaqjet teknike dhe estetike.

Historia e rastit

Enterier: Klubi i Decameron në Odessa

 

Ky hotel është krijuar dhe ndërtuar për të komunikuar hijeshinë dhe përsosjen. Për të krijuar veshje me cilësi të lartë, u vendos që të përdoren pllaka prej gres porcelani me përfundime të ndryshme. Në hapësirat e ndryshme të hotelit, gjejmë pllaka me efekt çimento, travertin, gurë, alabastër dhe mermer Portovenere. Duket pothuajse e pamundur që të gjitha sipërfaqet janë realisht të bëra nga i njëjti material, por kjo është aftësia e jashtëzakonshme e gres porcelanit: një material i vetëm që mund të marrë aspekte të pafundme estetike dhe prekëse – nga poroziteti i gurit deri në shkëlqimin e mermerit – të gjitha me një trashësi prej vetëm 6mm.

Decameron Clubhouse, Odessa (Ukrainë)

Projektimi: Shtëpia pasive Cesena

 

Projekti i dizajnit të enterierit të arkitektit Stefano Piraccini, kjo rezidencë private e vendosur në Cesena na tregon sesi mund të përdoret guri jo vetëm si dysheme apo mbulesë muri, por edhe të integrohet në arredim. Në zonën e ndenjës, kuzhina dhe tavolina janë bërë prej pllakave me format të madh. Tabela, në mënyrë të veçantë, elementi qendror i mjedisit, është bërë me një pllakë të vetme 120×240 me trashësi 6 cm, me një hije të lehtë e cila propozon përsëri një spatul të lehtë çimentoje. Në vend të kësaj, puna e kuzhinës ka një hije neutrale, siç bëjnë pllakat e banjos, të cilat gjithashtu janë gres porcelan.

 

Mundësia për të përdorur prerjet të çdo madhësie lejon integrimin e pllakave me një fleksibilitet të madh krijues, duke garantuar performancë të lartë teknike dhe estetike për projektin. Në fakt gres porcelani, falë karakteristikave të tij të papërshkueshme nga uji, rezistencës së lartë ndaj njollave dhe agjentëve kimikë, është i përsosur për pultet në banjë, kuzhina dhe pultet në përgjithësi. Për më tepër, gres porcelani karakterizohet nga lehtësia e pastrimit dhe mirëmbajtjes, e cila e dallon atë nga materialet e tjera. Për mirëmbajtjen e zakonshme, në shumicën e rasteve, mund të përdoren larës të zakonshëm, me masa të ndryshme paraprake të marra në varësi të përfundimit.

Passive House, Cesena (Itali)

Eksterier: Fasada e ventiluar me pllaka porcelani në Mendrisio

 

Forca dhe butësia që karakterizojnë pllakat e mëdha, me një trashësi të vogël, i bëjnë ato mveshjen ideale për fasada. Një shembull konkret është një objekt i ndërtuar në Mendrisio, në Zvicër. Pllakat e mëdha (80x240cm dhe 120x240cm) bëjnë një fasadë të shkëlqyeshme të ventiluar falë karakteristikave të transmetimit të materialit qeramik. Sistemi i ankorimit “S” midis pllakave i jep sistemit një përgjigje efektive ndaj streseve të zakonshme dhe të jashtëzakonshme që rrjedhin nga agjentët atmosferikë. Përfundimi i pllakave, i frymëzuar nga materiali i çimentos, i jep ndërtesës një pamje të ashpër por me klas.

Fasadë e ventiluar, Mendrisio (Zvicër)

Ka shumë elementë në favor të pllakës së hollë prej gres porcelani të cilin kemi parë në këto shembuj. Sidoqoftë, ia vlen të kihet parasysh se ky material gjithashtu përfshinë disa masa paraprake të cilat duhet të merren. Mbi të gjitha, pllakat duhet të paketohen dhe trajtohen me kujdes, dhe është e rëndësishme që një ekip i specializuar të përfshihet në instalim.

 

Si përfundim, pllaka e hollë prej porcelani është një zgjedhje e shkëlqyeshme si për projektet “total look” ashtu edhe për projektet me një “mix & match” frymëzimesh të ndryshme, nga mobilimi i elementeve deri tek mveshja e jashtme. Me një trashësi prej vetëm 6 mm, ai ofron karakteristika të shkëlqyera teknike, rezistencë të lartë dhe një estetikë të ndikimit.

0
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping