Blog

Përparësitë e dyshemesë prej gres porcelani

Përparësitë e dyshemesë prej gres porcelani Thumbnail

Në fund të viteve të 70-a, ishte pika më e rëndësishme në fushën e prodhimit të qeramikës: krijimi i gres porcelanit. Kjo çoj në një transformim rrënjësor të industrisë. Dyshemeja nga gres porcelani është e ndryshm nga qeramika tradicionale në elementët e saj përbërëse: tokës së imët dhe rërës së shtypur i shtohet balta, gjë që e bën materialin më pak poroz, më të dendur, rezistent dhe fleksibël.

Gres porcelani është i ndryshëm nga qeramika tradicionale në elementët e saj përbërëse: tokës së imët dhe rërës së shtypur i shtohet balta, gjë që e bën materialin më pak poroz, më të dendur, rezistent dhe fleksibël.

 

Janë pikërisht karakteristikat e saj që e bëjnë gres porcelanin një produkt unik, duke e lejuar atë të duket si materiale të ndryshme duke filluar nga metalet dhe pëlhurat e deri te elementet natyrore. Si profesionistë, është më mirë të përdorni gurë tradicionale ose prej porcelani? Gres porcelani, veçanërisht ai i një cilësie të lartë, është zgjedhja ideale në shumicën e rasteve. Le të shohim pse.

Gres porcelani në krahasim me parketin

Deri më tani, nga pikëpamja e inovacionit teknologjik, pllakat nga gres porcelani kanë arritur nivele kaq të larta sa që mund të marrin pamjen e drurit natyror aq sa, në sy dhe në prekje, nuk ka pothuajse asnjë dallim.

 

Ndërsa druri është një material delikat që kërkon mirëmbajtje të vazhdueshme rutinore (kërkon trajtime periodike me vajra, dyllë dhe lëmsh ​​të rastësishëm, me shpenzimet që vijnë pas kësaj), pllakat nga gres porcelani nuk kërkojnë mirëmbajtje të jashtëzakonshme. Kjo për shkak të papërshkueshmërisë dhe rezistencës së saj ndaj gërvishtjes.

 

Për më tepër, druri ka kufizime për shkak të natyrës së tij: nuk është i përshtatshëm për ambiente që i nënshtrohen niveleve të larta të shkeljes ose lagështisë. Gres porcelani është i përsosur në të dy mjediset e tilla sepse është i papërshkueshëm nga uji dhe rezistent ndaj përdorimit.

 

LVT (Luxury Vinyl Tile), PVC dhe laminatet janë propozuar gjithashtu si alternativa ndaj drurit. Megjithatë, estetikisht, vinyl-i dhe laminatet janë shumë uniforme në hartimin e tyre dhe nuk ofrojnë pamjen “e pasur dhe të larmishme” të një parketi prej druri ose pllakës nga gres porcelani.

Hilton Hotel Milano

Gres porcelani në krahasim me mermerin

Karakteristikat e dyshemeve nga gres porcelani

 

Karakteristikë e theksuar dhe mjaft e favorshme e gres porcelanit është poroziteti i saj i ulët: kjo e bën atë rezistente ndaj njollosjes, pastrimit dhe mirëmbajtjes së lehtë ne dysheme.

Estetikisht, gres porcelani është në përputhje me mermerin: falë zhvillimeve aktuale teknologjike, është e mundur të arrihen rezultate të cilësisë së lartë, që ri-interpretojnë venat më komplekse të mermerëve të rrallë dhe të kërkuara, që garantojnë stabilitet më të mirë të nuancës në dysheme. Dikush mund të krijojë dysheme të mrekullueshme me pllaka nga gres porcelani, me shkëlqim të lartë, duke siguruar elegancë dhe ndriçim për çdo dhomë.

 

Shkëlqimi i gres porcelanit gjithashtu lehtëson përpunimin, prerjen dhe instalimin e tij. Më në fund, zgjedhja e gres porcelanit mbi mermer rezulton të jetë një zgjidhje më ekologjike: qeramika ka një cikël jetësor më të qëndrueshëm sesa “ekuivalenti i tij natyror”.

Palais des Festivals de Cannes, Cannes (Francë)

Gres porcelani në krahasim me gurin natyrorë

Pllakat nga gres porcelani që vendosen në dysheme kan shumë nga karakteristikat teknike të gurit natyror, duke përfshirë qëndrueshmërinë, rezistencën e ngricës, rezistencën e motit, goditjet dhe rezistencën ndaj stresit. Në të vërtetë, në të njëjtën trashësi, gres porcelani është materiali më rezistent. Fuqia e vërtetë e gres porcelanit, megjithatë, është spektri i gjerë i saj i ngjyrave me performancën më të mirë me kalimin e kohës.

 

Për më tepër, për dallim nga guri, përçueshmëria e tij e lartë do të thotë që gres porcelani është i përsosur për dysheme të brendshme, që janë afër sistemeve të ngrohjes rrezatuese. Një element tjetër në favor të gres porcelanit është rezistenca e tij ndaj sulmeve të baktereve dhe mykëve, të cilët më lehtë përhapen në gur.

 

Për të mos harruar, edhe në këtë rast, është lehtësia e instalimit dhe trajtimit të pllakave prej gres porcelani në dysheme që janë më pak të trasha se guri.

Therme Laa

Prandaj, pllakat nga gres porcelani ofrojnë mundësinë e krijimit të vazhdimësisë, d.m.th. duke përdorur një material të vetëm në dyshemetë e brendshme, zonat e shërbimit, zonat e jashtme dhe për prezantim. E gjithë kjo pa sakrifikuar asnjë zonë, por duke paraqitur për secilën karakteristikat e shkëlqyera teknike dhe një rezultat vizual që bëhet një element me vlerë të madhe.

0
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping