My Cart

Your cart is empty.

Blog

Krijimi i sipërfaqeve të vazhdueshme me pllaka të ratifikuara nga gres porcelani

Krijimi i sipërfaqeve të vazhdueshme me pllaka të ratifikuara nga gres porcelani Thumbnail

Për disa vite, pllakat prej gres porcelani kan qenë të spikatura në treg si një sipërfaqe e gjithanshme për enterier dhe eksterier. Sot, në sajë të gurëve të ndrequr, potenciali i aplikimit është zgjeruar më tej. Por si lindi ky produkt i ratifikuar?

Përpunimi i sipërfaqeve

 

Gjatë procesit të pjekjes së pllakave, për shkak të përpunimit të formës së tyre, pësojnë një zvoglim dimensional deri në 8%.

 

Në fakt, pasi materiali të dalë nga furra, dimensionet e tij nuk mund të mbahen gjithmonë, dhe skajet mund të bëhen të parregullta. Në vitet e mëparshme, për të furnizuar klientët me grupe pllakash që përputhen me të njëjtat dimensione, pllakat do të grupohen sipas madhësisë (ose dimensionit aktual të prodhimit). Këto, të përcaktuara si pa prerje llaserike, pozicionohen më pas duke përdorur linja fino prej 3-4 milimetra për të maskuar kufirin e parregullt.

 

Sot, shumica e kompanive të mëdha të prodhimit të qeramikës kanë zgjidhur çështjen e madhësisë duke përdorur metodën e prerjës laserike. Kjo metodë mundëson në përpunimin e skajeve që mundëson arritjen e një produkti katror të përsosur me skaje të rregullta.

Procesi i prerjës laserike

Ratifikimi kryhet duke përdorur gurë gërryes, të cilët, falë një sistemi shumë të saktë, e sjellin produktin në një madhësi të paracaktuar dhe i bëjnë skajet të rregullta. Procesi ndihmohet vetëm nga përdorimi i ujit, i cili lejon që mbeturinat të transportohen larg në sipërfaqe në një lëndë të lagur si baltë që riciklohet më pas.

 

Sot, Florim e ka bërë këtë përpunim edhe më eko të qëndrueshëm, duke zhvilluar një metodë inovative të ratifikimit “të thatë” që lejon që nënprodukti të kthehet në ciklin e prodhimit pa përpunim të mëtejshëm të sipërfaqes.

Avantazhet e një produkti të ratifikuar

Arsyet për të përdorur një produkt me prerje laserike janë të panumërta: aplikim më i lehtë, një produkt më sipërfaqe të njëtrajtshme dhe estetikisht i këndshëm dhe një sipërfaqe më e qëndrueshme, e vazhdueshme që është më e lehtë për tu pastruar.

 

Pse nuk duhet të përdorni një produkt natyral për të krijuar një lidhje të vazhdueshme?

 

Lidhja e vazhdueshme, ose bashkimi i skajeve, do të tregojë çdo rast kur një pjesë, ose me të vërtetë një sipërfaqe e mbuluar, nuk mund të jetë e sheshtë. Për më tepër, për shkak të lëvizjes strukturore dhe zgjerimit termik, mund të çojë në disa probleme, për shembull, çarje dhe plasaritje.

 

Përdorimi i një produkti qeramik të ratifikuar mund të zgjidhë të gjitha këto probleme në momentin që ato të bëhen të dukshme. Një hapësirë minimale prej 2mm është gjithçka që nevojitet për të trajtuar çdo mungesë të mundshme të njëtrajtshmërisë së sipërfaqes, duke eleminuar kështu nevojën për lustrim të shtrenjtë sipërfaqësor, që është i nevojshëm për produkte natyrale siç janë mermeri ose druri. Gres porcelani i ratifikuar zvogëlon kostot e instalimit dhe mirëmbajtjes dhe mban mbetjet e pluhurit në minimum.

Pllaka të mëdha të ratifikuara

Evolucioni i qeramikës në formate të mëdha solli kompanitë në një pozicion në të cilin ato do të mund të përgjigjen ndaj nevojave të tregut, për të ofruar produkte që do të garantonin aplikim optimal, ndërsa eliminojnë problemet e mospërputhjes dimensionale ose skajeve të parregullta.

 

Për shembull, Florim është një nga kompanitë e para italiane që ofroi qeramikë të ratifikuar në format të madh. Ata ende mbajnë udhëheqjen e tyre në pllaka me sipërfaqe të mëdha falë cilësisë së lartë të produktit të tyre, të garantuar më tej nga brendësia e linjave të ratifikimit dhe çertifikimi i procesit ISO 9001.

 

Jo të gjithë prodhuesit e pllakave do të garantojnë ratifikimin e skajeve, për shkak të kontrollit më pak të rreptë të cilësisë. Ekzistojnë rregullore dhe certifikime ndërkombëtare për t’u ndjekur në këtë përpunim (për shembull, ISO 13006).

Historia e rastit: Hesperia Hotel & Residence

Hesperia Hotel & Residence, pllakat e ratifikuara u përdorën me profesionalizëm në projekt nga arkitektët Giovanni Ligorio dhe Luiza Paste. Për dhomat e këtij hoteli, të vendosura në Lido di Jesolo, u zgjodh një dysheme me lara dhe strukturë tipike të lisit, e bërë në format të madh dhe me nuanca të ndryshme. Dhomat u shndërruan kështu në mjedise të ngrohta, mikpritëse, duke përhapur industrinë e hotelit të ndjehen të bëhen hapësira intime dhe private. Syri vetëm percepton ngrohtësinë dhe thellësinë e materialit pa vërejtur ndryshimin midis elementit natyror dhe rendimentit qeramik.

Pllakat e ratifikuara prej porcelani përdoren gjithashtu në hapësira të tjera brenda këtij institucioni: produkti me efekt mermeri aplikohet në sallë dhe banjo. Falë metodës inovative të aplikimit, larat vijonë natyrshëm nga një pllakë në tjetrën, duke dhënë një efekt të vazhdueshëm që krijon thellësi në hapësira. Një zgjedhje e përcaktuar jo vetëm nga avantazhet estetike, por edhe nga karakteristikat që e bëjnë produktin e ratifikuar të përsosur për vendet ku higjena është një përparësi kryesore, siç janë shtëpitë e të moshuarve, shkollat, spitalet, etj.

Si përfundim, pllakat e ratifikuara nga gres porcelanit janë një produkt që krijon mundësi të reja në hartim dhe planifikim, si në aspektin e vlerës së tij estetike ashtu edhe të përfitimeve të tij praktike, teknologjike dhe të higjienës.

Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping