Blog

Dizajnimi i zyreve në epokën digjitale: Nevoja të reja dhe hapësira të reja

Dizajnimi i zyreve në epokën digjitale: Nevoja të reja dhe hapësira të reja Thumbnail

Ndryshimi në mënyrën e përdorimit të hapësirës së zyreve korrespondon me një ndryshim të ideve nga arkitektët dhe dizajnerët e enterierit, të cilët janë ngritur në sfidën e punëtorëve të sotëm, duke zhvilluar hapësira të reja si përgjigje. Profesionistët që ndajnë hapësirën e punës mund të zvogëlojnë kostot fikse. Bashkëpunimi, në të njëjtën kohë, mund të inkurajojë dhe lehtësojë bashkëpunimin midis bizneseve të ndryshme.

Profesionistët që ndajnë hapësirën e punës mund të zvogëlojnë kostot fikse. Bashkëpunimi, në të njëjtën kohë, mund të inkurajojë dhe lehtësojë bashkëpunimin midis bizneseve të ndryshme. E gjithë kjo ka ndryshuar eksperiencën e vendit të punës.

 

Ardhja e inovacionit digjital, e njohur edhe si ‘kthesa digjitale’, ka sjellë një ndryshim të thellë në botën e punës.

 

Ky lloj i dizajnit të zyrës bashkon dizajnin minimal përkrah atij dekorativ, që pasqyron konceptin e ri të punës: më i lirë nga mënyrat e dikurshme, të vjetërsuara dhe më i përqendruar te nevojat e punëtorëve dhe shëndetit psiko-fizik, gjatë gjithë kohës në kontakt të vazhdueshëm me mjedisin përreth.

 

Më poshtë, dy projekte janë shembuj të shkëlqyer të këtij identiteti të dyfishtë të arkitekturës dhe dizajnit në planifikimin e zyreve të përshtatura për të punuar.

Hapësirë ​​bashkëpunimi në Bruges

Hapësirat e përbashkëta të zyreve

 

Në katin e parë të një blloku të vogël pikërisht jashtë qendrës historike të Bruges është hapësira e përbashkët e punës “Work Around”. Dizajni i kësaj zyre është fryti i bashkëpunimit midis pronarëve dhe arkitektëve të “Buro Belgium”. Vendndodhja u zgjodh për qasjen e saj të shkëlqyer: duke qenë në një rrugë që lidh të gjitha qytetet kryesore të Belgjikës perëndimore, është një vend ideal për konferenca dhe takime biznesi.

 

Ajo ofron shërbime të ndryshme për përdoruesit e saj, përfshirë mundësinë e përdorimit të hapësirës si zyrë e regjistruar ose bazë administrative. Ofron të gjithë komoditetin e zyreve klasike por me tarifa të kufizuara në përdorimin aktual. Dhomat dhe vendet e punës mund të rezervohen për përdorim të përhershëm ose të përkohshëm, madje edhe për vetëm gjysmë dite.

 

Hapësira përfshinë stacione pune, salla takimesh të madhësive të ndryshme, një sallë konferencash për 60 persona, hapësira për takim joformal dhe gjithashtu një sallë pritjeje dhe bar me një pamje të këndshme. Hapësirat janë funksionale, por të gjithanshme, me dekor kryesisht të bardhë dhe shumë xham. Në kontrast me skemën e ngjyrave përgjithësisht neutrale, dyshemeja është në pllaka nga gres porcelani në dimension 80×80, me ngjyrë gri antracite. Kjo dysheme minimale me efekt guri është edhe e gjithanshme dhe e fortë, e përshtatshme për t’u përdorur në të gjitha zonat e ndryshme.

Work Around - Hapësirë punuese e përbashkët, Bruges (BE)

Brain Factory Studio

Në projektin e dizajnit të enterierit për Brain Factory, nga dizajnerët Paola Oliva dhe Marco Marotto, koncepti klasik i studios është rishikuar. Përveç zonës aktuale të punës (të dizajnuar për përdorim në punë), ekziston edhe një hapësirë ku paraqiten risitë kryesore në fushën e dizajnit, konceptuar nga ekipi i projektimit në fjalë. Kjo zonë lejon klientët të shohin vetë përfitimet e inovacioneve të projektimit.

 

Zona e ‘ekranit’ është paraqitur si një apartament që shfaq idetë e ndryshme të projektimit në materialet teknologjike më të zhvilluara.

 

Ndër materialet e ndryshme të përdorura janë pllaka nga gres porcelani me efekt prej druri, për një ndjesi mikpritëse në sallën e hyrjes, dysheme me efekt çimento së bashku me pllaka gres porcelani nga koleksioni Classici di Rex, që kujtojnë mermer calacatta. Të gjitha hapësirat kanë gjithashtu elemente gjelbërimi artificial, të cilat kontribuojnë në ngritjen e nivelit të mirëqenies së atyre që punojnë atje.

Brain Factory Studio, Roma (IT)

0
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping