My Cart

Your cart is empty.

Të drejtat e konsumatorit

Kur bleni produkte apo shërbime, ato vijnë me garancion automatik se do të funksionojnë dhe do të bëjnë atë që keni kërkuar. Nëse blini diçka që nuk është siç duhet të jetë, ju keni të drejta të konsumatorit.

Produktet duhet të jenë të një cilësie të pranueshme:

 • të sigurta, të qëndrueshme dhe pa gabime
 • të duken në rregull
 • ti kryejnë të gjitha funksionet që dikush normalisht do të priste ti bëjnë.

Cilësia e pranueshme merr parasysh atë që normalisht pritet për llojin e produktit dhe koston.

Produktet duhet të:

 • kenë përshkrimet e bëra nga shitësi, në paketim, etiketa dhe në material promovues ose reklama
 • përputhen me çdo shembull ose mostër që keni kërkuar
 • të jenë të afta për qëllimin që ne kemi garantuar dhe për çdo qëllim që e keni cekur përpara se të bëni porosinë
 • vijnë me titull të plotë dhe pronësi
 • mos mbajnë ndonjë borxh të fshehur ose shtesë në çmim
 • vijnë me posedim të patrazuar, kështu që askush nuk ka të drejtë të marrë mallrat nga ju ose t’ju ndalojë t’i përdorni ato
 • plotësojne çdo premtim të bërë në lidhje me performancën, gjendjen dhe cilësinë, të tilla si garancionet dhe ofertat e kthimit të parave
 • kenë në dispozicion pjesë rezervë dhe pajisje riparimi për një kohë të arsyeshme pas blerjes nëse nuk ju është thënë ndryshe.

Garancioni i konsumatorit nuk zbatohen nëse:

 • keni porositur atë që kërkuat, por thjesht keni ndryshuar mendje, e keni gjetur më lirë diku tjetër
 • keni keqpërdorur produktin e porositur në çfarëdo mënyre që si rrjedhojë ka shkaktuar problemin e reklamuar
 • e keni ditur ose jeni vënë në dijeni të të metave të produktit para se të blini atë
 • keni kërkuar që një shërbim të bëhej në një mënyrë të caktuar kundër këshillës sonë ose ishin të paqartë për atë që dëshironit.
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping