Blog

Si mund të ndihmoj VR në përzgjedhjen e pllakave?

Si mund të ndihmoj VR në përzgjedhjen e pllakave? Thumbnail

Hapësirat ekspozuese dhe VR

.

Sapo të hyni në një showroom të banjove apo kuzhinave me dëshirën për të renovuar shtëpinë tuaj, ndodhë që të mbingarkoheni dhe të zhgënjeheni. Nuk është faji i kompanive – hapësira e kufizuar e shitjes do të thotë që çdo showroom mund të ekspozoj vetëm një numër të kufizuar të produkteve. Nëse jeni me fat mund të ekospozohen disa pllaka, vaska, lavamane, apo disa rubineta.

HTC Vive Pro

Problemi është se projektet e renovimit të shtëpive janë të komplikuara. Çdo projekt ka shumë detaje nga pllakat, sanitaria, ndriçimi, sipërfaqet etj. – që edhe me një imagjinatë të mirë dhe një ndjenjë të fortë të shijeve, mund të jetë e vështirë të paramendosh se si do të duket projekti i përfunduar.

Ky është një treg ku realiteti virtual (VR) mund të shkëlqejë me të vërtetë. Kjo i lejon klientët të përdorin VR për të parashikuar konfigurimet e mundshme të dizajnit, gati të pafundme për shtëpitë e tyre. Duke përdorur këtë teknologji, klientët mund të zgjedhin midis pajisjeve të ndryshme sanitare, pllakave, mureve, dyshemeve dhe shumë më tepër.

Blerësit fillojnë me skicën e hapësirës së tyre, pastaj me ndihmën e konsulentëve të dizajnit e vendosin planimetrinë e tyre në program, përmes të cilit me anë të syzeve VR ata mund të eksplorojnë hapësirën e tyre të sapo dizajnuar. Klientët tanë e kanë përshkruar përvojën si “Disneyland për të rriturit“, duke thënë se ata ndihen se e kanë vizituar tashmë shtëpinë e tyre të re, para se të fillojë procesi i ndërtimit.

Është e qartë se ky është modeli i së ardhmes që do të ndryshojë dyqanet përgjithmonë. Kush e di, brenda pak vitesh, dyqanet mund të jenë vende që mbledhin vetëm mostra të vogla të strukturave dhe gjithçka tjetër do të jetë plotësisht virtuale.

0
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping