Blog

Pantone 2021, një kapitull i ri për ngjyrën e vitit

Pantone 2021, një kapitull i ri për ngjyrën e vitit Thumbnail

Ultimate Grey (PANTONE 17-5104) dhe Illuminating (PANTONE 13-0647) janë dyshja dinamike e Pantone për ngjyrën e vitit 2021.

Është koha për t’i dhënë një përshëndetje mirënjohëse vitit 2021 për shpalljen e Ngjyrës Pantone 2021 të shumë pritur. Ose, më saktë, ngjyrat. Po, këtë vit kemi dy.

“Përzgjedhja e dy ngjyrave të pavarura – PANTONE 17-5104 Ultimate Grey dhe PANTONE 13-0647 Illuminating – për të qenë Ngjyra Pantone 2021 përcjell idenë që nuk ka të bëjë me një ngjyrë apo një person, ka të bëjë më shumë se kaq, ”Shpjegon Laurie Pressman, nënkryetare e Institutit Pantone Color. “Ato komunikojnë një kuptim më të thellë të rëndësisë së marrëdhënieve dhe nevojës sonë për njëri-tjetrin. Bashkimi i këtyre dy ngjyrave të ndryshme flet për forcën dhe optimizmin që rezulton nga unifikimi i përbërësve të ndryshëm.

 

Të dy ngjyrat – së bashku – janë një dëshmi e mënyrave në të cilat ne jemi bashkuar si miq, familje dhe fqinjë për të forcuar komunitetet tona gjatë krizës COVID-19. Ato qëndrojnë për të na kujtuar rëndësinë e marrëdhënieve tona, sistemet e mbështetjes dhe punën kolektive. Si praktike ashtu edhe solide, ngrohëse dhe optimiste, kombinimi i Ultimate Grey dhe Illuminating është një rezistencë dhe shpresë – për vitin tonë të ri dhe më gjerë.

PANTONE 13-0647 Illuminating

Takoni Illuminating, një të verdhë të ndritshme dhe të gëzuar që shkëlqen me gjallëri. Është hija e ngrohtë e ditëve me diell, luleve të ndritshme dhe shpresa e mirëpritur në fillimin e diçkaje të re – një kapitull të ri, një vit të ri, ose një këndvështrim të ri.

Burimi i imazhit: Majtas: Adobe Stock/Viktor Solomin/Stocksy United, djathtas: Adobe Stock/Absphotography/Stocksy United.

PANTONE 17-5104 Ultimate Grey

Ultimate Grey, e fortë dhe e besueshme, ndërton një themel të fortë të qetësisë dhe sigurisë. Është ngjyra e batanijeve të ngrohta, xhemperëve të preferuar dhe ku pamja e tyre e përdorur nxjerr në pah aftësinë për t’i rezistuar kohës. Ultimate Grey siguron në heshtje, duke inkurajuar ndjenjat e qetësisë dhe qëndrueshmërisë.

Burimi i imazhit: Lucas Matheus Via Behance

Ngjyrat e bashkuara

Ultimate Grey dhe Illuminating ngjyrat Pantone 2021, kur përdoren së bashku, krijojnë një kontrast të lartë të dukshmërisë – dhe kjo është tërheqja. Illuminating, i pikësuar nga një prekje e Ultimate Grey, përcjell një mesazh të shpirtit dhe forcës, ndërsa e kundërta i shton shkëlqim të nënvlerësuarve. Përdorimi i pllakave nga gres porcelani me nuancën Illuminating, për shembull, është një mesazh i ngrohtë dhe mikpritës kur mbështetet nga Ultimate Grey solid dhe të besueshëm. Ato janë një palë e shkëlqyeshme për nevojat e shtëpisë, duke i dhënë sendeve të tjera të përditshme një pamje të re të gjallë.

Burimi i imazhit: Majtas: Adobe Stock/J.Zhuk, djathtas: Adobe Stock/Dashtik.

Të dy ngjyrat Pantone 2021 gjithashtu bëjnë për një deklaratë të guximshme; Illuminating miqësor, së bashku me sigurimin e qetë të Ultimate Grey, është sigurisht një kombinim që kërkon vëmendje. Illuminating është shkëndijë dhe shkëlqim kur shoqërohet me Ultimate Grey në produkte bukurie, veshje aktive, pajisje mode dhe paketim produktesh.

 

Për të parë sesi harmonizohet Illuminating dhe Ultimate Grey me ngjyrat e tjera në bibliotekën e Pantone 2021, hidhni një vështrim në këto pesë paleta të bukura. Aviari i ndritshëm, i lumtur, pastelët e bukur të Enlightenment, Dielli dhe Hija e përjetshme, Intriga e pasur dhe e ngrohtë dhe metalet e shndritshme të Orbitalit, të gjitha paraqesin yjet e vitit 2021.

Burimi i imazhit: Majtas: Adobe Stock/DavidStenmarck, djathtas: Adobe Stock/VISTA by Westend.

Burimi i imazhit: Majtas: Adobe Stock/Peter Tarka/AvantForm, djathtas: Adobe Stock/The Nature Gallery/Stocksy United.

Burimi i imazhit: Majtas: Adobe Stock/Bonninstudio/Stocksy United, djathtas: Adobe Stock/Maria Louceiro.

Burimi i imazhit: Majtas: Adobe Stock/Blackcatstudio, djathtas: Adobe Stock/Photographee.eu.

Vizitoni galerinë Pantone 2021 Color of the Year, të shfaqur me Illuminating dhe Ultimate Grey, në Adobe Stock.

0
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping