Blog

Mobilje dhe dizajn: 5 ide për projektet tuaja luksoze

Mobilje dhe dizajn: 5 ide për projektet tuaja luksoze Thumbnail

Luksi multi-kulturor

Interpretimi i konceptit luksoz, si dhe i stilit, merr nuanca të ndryshme në varësi të kulturës dhe traditave të vendeve të referuara: nëse në Evropë, për shembull, një estetikë minimaliste me forma racionale preferohet gjerësisht, në vendet arabe , shijet kanë tendencë të çmuar dhe të pasur.

Luksi i dizajnit

Sot, tregu i mobiljeve dhe dizajnit luksoz gëzon një reputacion të shkëlqyeshëm në të gjithë botën. Me qëllim të një niveli të lartë, ai përqendrohet në ekskluzivitetin e krijimeve, në cilësinë e produkteve dhe në besueshmërinë e shërbimeve të ofruara: brend, estetikë, përsosmëri, unike, elegancë, detaje dhe performanca janë elementet që dallojnë në dizajnin e zakonshëm nga ai luksoz.

 

Ritmet frenetike, ndaj të cilave jemi nënshtruar në shoqërinë bashkëkohore, na çojnë, në fakt, të krijojmë mobilje dhe dizajn jo më thjesht funksionale për jetesën e hapësirave, por si një burim të vërtetë të mirëqenies psikofizike. Mobilimi luksoz dhe zgjidhjet e projektimit shpesh preferohen në mënyrë që hapësirat e dizajnuara të fitojnë vlera të veçanta emocionale dhe të paraqesin një gjendje ideale të rehatisë rigjeneruese.

Villa Elements - Bodrum

Mobilje dhe dizajn i enterierit të bëra me porosi

Dizajnimi i mobiljeve

Në panoramën e luksit, shija dhe nevojat e klientit marrin një rol kryesor, duke e bërë një kërkesë të përshtatur. Prandaj, ndërmarrjet që prodhojnë materiale për mobilje dhe dizajn, përgjigjen duke propozuar zgjidhje të cilat mund të garantojnë optimizimin e hapësirave përmes integrimit dhe personalizimit të arredimit në projektet e tyre. Mendoni, për shembull, për evolucionin e zonave të shërbimit siç janë banjot – në ditët e sotme një oazë e vërtetë relaksimi me ndeshjet e banjos dhe orenditë e integruara të koordinuara me mure dhe dysheme – ose kuzhina të cilat, me mbulesat e pulteve dhe mobiljeve, paraqiten si ishuj elegantë të gdhendura në një bllok të vetëm materiali.

Park Marine Hotel

5 ide për projektet tuaja luksoze

Dizajni luksoz rezervon performancën përtej pritjeve dhe nevojave dhe, përmes zgjidhjeve unike, përfshinë shqisat dhe shpreh kushtet e mirëqenies. Por, si lind luksi i bazuar në ndikimet stilistike? Më poshtë do të analizojmë disa tendenca bashkëkohore luksoze të mbështetura nga sa më shumë krijime.

 

Luksi thelbësor

Shtëpia private e ndërtuar në Houston Street (NY) nga studiot e SWA Architecture është një projekt në të cilin luksi mund të gjendet në vazhdimësinë e dhomave, në pastërtinë e materialeve të përdorura për përbërjen dhe në kombinimin harmonik të ngjyrave. Dizajni dhe arredimi janë moderne dhe informale: disa elemente thelbësore, por me cilësi të lartë, të cilat, në dialog me njëra-tjetrën, krijojnë një tempull të dritës, paqes dhe elegancës.

Shtëpia private Houston Street NY

Luksi ekscentrik

Në kundërshtim me stilin minimal të pikës së mësipërme, ne gjejmë shembullin e Hotelit R-KISS.UNITED DAYS, nga Studio THREE Interior Design. Këtu dyshemetë me efekt mermeri të lëmuar kombinohen me elemente tradicionale – siç janë dyert dhe dritaret – dhe orendi shumëngjyrëshe POP: një lojë me kontraste shumë të guximshme, e cila, megjithatë, përcjell një atmosferë argëtuese të përshtatshme për situatat e kohës së lirë.

R-Kiss Hotel of Yong He

Luksi industrial

Projekti “Loft is Loft”, i krijuar nga Martin Architects në Kiev (UA) në një objekt të sapo ndërtuar, i bën jehonë stilit industrial të papafingove të para të New York-ut. Mjedisi me hapësirë të hapur, dritaret e mëdha prej qelqi dhe çeliku dhe muret e ekspozuara me tulla të kuqe, ngjallin arkitekturën për prodhimin industrial i cili, i kombinuar me dyshemetë prej druri nga gres porcelani të dimensioneve të tyre shtëpiake, i japin jetë një hapësire industriale, elegante dhe komode.

Loft is loft by Martin Architects

Luksi klasik

Rezidenca luksoze private gjermane e krijuar nga studioja Mikolajska shfaq një stil ekskluziv, një interpretim i modernitetit sipas kanoneve klasike. Veshjet e brendshme sipërfaqësore janë frymëzuar nga materiale natyrore të rafinuara si mermeri dhe druri më i çmuar. Mobiljet dhe orenditë janë të mbuluara me pllaka nga gres porcelani për të dhënë vazhdimësi materiale. Këto të fundit, të bëra me një dizajn tradicional, krijojnë një atmosferë të pagabueshme me një stil klasik, pa kohë dhe me një ndikim të fortë dekorativ.

Private house in Monaco

Luksi bashkëkohor

Është stili i atyre ambienteve të krijuara për kënaqësi estetike, të kuptuara në kuptimin klasik dhe të ndërmjetësuar përmes shijes dhe funksionalitetit të elementeve bashkëkohore të projektimit. Në projektin Penthouse One-11 nga Rudi Manfrin hapësira bëhet totale dhe materialet e përdorura për mobiljet dhe modelimin e enterierit bëhen protagonistët absolutë të përbërjes. Mobiljet dhe orenditë trajtohen pa ndërprerje duke kombinuar materiale natyrore – siç është lisi – me pllaka të ngjashëm me mermer, të cilat zbukurojnë mjedisin me shkëlqimin e tyre dhe përcaktojnë një stil në harmoni midis natyralitetit dhe anës teknike.

Penthouse One-11 nga Rudi Manfrin

Prodhuar në Itali

Nga Moska në Nju Jork, nga Pekini në Dubai, në fushën e mobiljeve dhe dizajnit luksoz ekziston një bartës i vazhdueshëm i krenarisë së madhe për vendin tonë: vlera e paçmuar e Made in Italy. Kombinimi i bukurisë, funksionalitetit, traditës krijuese, vëmendjes ndaj detajeve, cilësisë së lëndës së parë, zejtarisë dhe rafinimit të mjeshtërisë është pjesë e historisë sonë dhe i bën produktet italiane të njohura në mënyrë universale nga tregu i dizajnit luksoz, si maja e diapazonit në këtë sektor.

0
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping