Blog

Meditimi

Meditimi Thumbnail

Meditimi shërben për të hequr mendjen nga mendimet e shumta dhe për të qëndruar në momentin e tanishëm në të cilin po jetojmë, në të tashmën dhe tani.

Këmbë-kryq ose në pozicionin lotus, shpinë e drejtë me duar që prekin këmbët dhe sytë gjysëm të mbyllur. Për t’iu qasur praktikës së meditimit është e mundur të filloni me këshillën e Dalai Lama, duke përdorur këto gjeste në dukje të thjeshta për t’u njohur me një praktikë të vjetër, të përcaktuar nëpër të gjitha historitë e fesë dhe që është akoma me ne sot.

Ka shumë mënyra për të medituar, por më e thjeshta për tu mësuar është t’i kushtojmë vëmendje frymëmarrjes sonë, ajrit që hyn dhe largohet nga trupi, i cili mund të perceptohet si një valë.

 

Rëndësia e meditimit

 

Kur marrim frymë brenda ne mund të imagjinojmë se po marrim dritë të bardhë, duke e dërguar atë në të gjithë trupin duke na rigjeneruar dhe rimbushur bateritë tona.

 

Atëherë, kur marrim frymë, ne mund të imagjinojmë se po dëbojmë çdo papastërti nga trupi dhe mendja jonë.

 

Të mësuarit për të praktikuar këtë teknikë të meditimit me kalimin e kohës shkakton një ndjesi qetësie, relakson muskujt tanë, përmirëson aftësitë tona vendim-marrëse, duke na bërë më pak impulsivë.

0
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping