Blog

Masazha e duarve

Masazha e duarve Thumbnail

Sipas mjekësisë kineze, ekziston një korrespodencë midis shpinës dhe pëllëmbës së dorës dhe gishtërinjve të saj me organe të ndryshme të trupit tonë si zorrë, zemër, mushkëri, mëlçi dhe veshkat.

Masazha dhe efektet e saj

 

Kjo është arsyeja pse, kur pikat e ndryshme në dorë shtypen, dekompresohen dhe masazhohen për disa sekonda, siç ndodh gjatë një seance refleksologjie, është e mundur të keni një efekt refleksi, në ato organe të tjera, duke i çliruar ato nga funksionimi i dobët. Qëllimi është të kemi një efekt ribalancues dhe të lehtësoni dhimbjen dhe sikletin.

 

Teknika e refleksologjisë tashmë duket se ka qenë e njohur rreth 5000 vjet më parë, në Indi, Kinë dhe në Egjipt, ku, në nekropolin e Sakkara, u gjet një relike arkeologjike që përshkruan një masazh të duarve dhe këmbëve.

0
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping