Blog

Hotel Pantheon Iconic: një projekt Ho.Re.Ca nga Florim dhe Studio Marco Piva

Hotel Pantheon Iconic: një projekt Ho.Re.Ca nga Florim dhe Studio Marco Piva Thumbnail

Sipas analizave të paraqitura në samitin e fundit të Pasurive të Patundshme dhe Financave, një ngjarje e organizuar nga Shkolla e Biznesit 24Ore dhe Il Sole 24Ore, do të ketë investime të shtuara në hotele dhe qytete evropiane në vitin 2019. Duke marrë parasysh fluksin e konsiderueshëm aktual të turistëve, ato sigurisht që janë në qendër të vëmendjes.

Eksperti Paul Gest, drejtuesi kryesor i pasurive të patundshme të UBS-së, pohon se duhet të përqendrohemi në vendet strategjike dhe formatet krijuese. Përkthyer në një fjalor të projektimit, kjo nënkupton kërkimin e zonave strategjike në qytete – nga qendrat e tyre historike në zona të reja, më të jashtme që kalojnë transformimin – dhe thirrjen e arkitektëve për të punuar në zgjidhje të projektimit që mund të angazhojnë klientë. Ne nuk duhet të harrojmë se i gjithë sektori Ho.re.ca po rritet dhe ka një efekt pozitiv të tepërt edhe për sektorët e tjerë: një hotel i mirë përmirëson lagjen e tij dhe lejon qarkullimin e njerëzve të ndryshëm. Kjo shkakton procese rinovimi për mjedisin urban.

Hotel Pantheon Iconic Rome: një xhevahir i dizajnit Ho.Re.Ca

Një projekt i fundit, i cili ka arritur të ndërthurë historinë dhe inovacionin, është Hotel Pantheon Iconic Rome. I vendosur në zemrën e lashtë të Romës, afër Pantheonit, hoteli është krijuar nga Studio Marco Piva. Gjatë 11 muajve të ndërtimit, një kohë pune e përpiktë midis strukturave ekzistuese dhe atyre të reja, projekti u bë një ndërtesë moderne. Ish zyret e Senatit të Republikës u shndërruan në një hotel luksoz që është pjesë e “Autograf Collection” të Marriott: një shembull i shkëlqyer i dizajnit bashkëkohor Ho.Re.Ca.

Rezultati është një hotel që ruan monumentalitetin e arkitekturës historike romake, por është, në të njëjtën kohë, një dëshmi për shijen e freskët dhe bashkëkohore. Brenda, ekzistojnë pllakat e gres porcelanit nga Florim, në një larmi të ndryshme ngjyrash. Përzierja e gjeometrive dhe nuancave të ndryshme ka prodhuar një shkëlqim të mrekullueshëm, sikur të kujtojë brezin e dritës natyrore që hyn në okulusin e Panteonit, të afërt për të ndriçuar tërë hapësirën.

 

Dhomat e ndryshme në hotel janë të lidhura sikur të ishin një simfoni e pasur me zëra të ndryshëm. Dyshemetë prej gres porcelani me shkëlqim, me efekt të mermerit të zi nga Casa dolce Casa-Casamood, të koleksionit Stones & More 2.0, paraqesin pentagramin mbi të cilin lëvizin dhe pjesë fikse dhe mobile të orendive, lëvizin si shënime për të krijuar muzikë harmonike.

 

Koleksioni Stone & More 2.0 ofron një përzgjedhje të rafinuar të frymëzuar nga gurë të çmuar dhe mermerë. Në mënyrë të veçantë, pllaka Sahara Noir, e zgjedhur për këtë projekt, lejon një mjedis elegant dhe rrethues, kundër të cilit dallohen orenditë dhe harqet e ndërtesës historike. Tavanet e harkuara janë skica ideale për të lejuar që drita të shpërndahet në mënyrë të barabartë, duke hyrë në një marrëdhënie të ngushtë me materien.

Vazhdimësia e variacionit të materialit

Ndërtesa origjinale ishte e zbuluar dhe mbetjet e saj të caktuara ishin eleminuar; studioja Marco Piva u përpoq të identifikonte elementet origjinale arkitekturore që do të rritnin hapësirat. Gjashtë katet e ndërtesës janë të organizuara përgjatë një shtegu të ngjitjes: çdo kat paraqet kombinime të materialeve të ndryshme që janë të lidhura mes veti. Kati i sipërm është menduar si një tarracë panoramike dhe është krenaria e hotelit. Mobilimi i brendshëm ishte gjithashtu një pjesë e projektit, një ndërhyrje e vëmendjes së kujdesshme për hapësirën e përgjithshme. Gres porcelani është një zgjedhje natyrale për studion e Marco Piva në ofrimin e një përvoje totale në dizajn.

Drita dhe materia

Format klasike origjinale të ndërtesës janë përmirësuar me një sistem ndriçimi LED. E ndriçuar në këtë mënyrë, klasicizmi i arkitekturës arrin ta shprehë veten si një prani të vazhdueshme, fillimin e një tregimi që vazhdon duke kërkuar nga dritaret dhe duke shijuar panoramën e Romës antike.

Drejt qytetit

Sektori Ho.re.ca ka tendencë për të synuar auditorët që janë aq të ndryshëm sa të jetë e mundur. Në studimin e rastit në fjalë, kjo arrihet duke vendosur dhoma. 79 dhoma dhe 20 suita, që janë të ndryshme si për nga madhësia ashtu edhe për nga lloji; disa janë mini-apartamente që lejojnë mysafirët të provojnë hotelin sikur të ishte një pallat romak. Kompleksiteti i materialeve të përdorura është i dukshëm edhe në dy restorantet: restoranti më intim dhe me yll Dionysus Gourmet është në katin e parë; kati i fundit ka Restorantin e Hyjnisë, i cili shërben gjithashtu si një dhomë mëngjesi për mysafirët, për të filluar ditën duke admiruar panoramën e shkëlqyer të kryeqytetit italian.

Për të shijuar perëndimin e diellit, ekziston Terrace Divinity; nga këtu është e mundur të shihet Pantheoni dhe jeta në Piazza Sant’Eustachio. Në kontrast me gurin e errët të përdorur për hapësirat e brendshme, bari ishte projektuar si një tarracë mikpritëse mesdhetare; ajo ka hije neutrale dhe të zbehta për të marrë më së miri ngrohtësinë e dritës së Romës. Për të pasuruar më tej themelimin, ekziston gjithashtu një galeri dhe një butik, duke ndjekur traditën e hoteleve të mëdha luksoze.

0
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping