My Cart

Your cart is empty.

Blog

Gres porcelani në format të madh: 1001 aplikacione

Gres porcelani në format të madh: 1001 aplikacione Thumbnail

Falë kërkesës në rritje në tregun bashkëkohor dhe hulumtimeve që rezultojnë në fushat teknike, pllakat nga gres porcelani me format të madh (pllaka deri në 160x320cm), tani mund t’i përgjigjen nevojave më të larmishme të projekteve dhe të garantojnë rezistencë dhe shkathtësi aplikative në vetëm disa milimetra trashësi.

Pllakat me format të madh nga porcelani mund të pozicionohen shumë afër njëra-tjetrës për të eleminuar çdo boshllëk të perceptuar, duke krijuar kështu sipërfaqe me një pamje të vazhdueshme. Janë aleati ideal për të gjithë dizajnerët e enterierit, në kërkim të zgjidhjeve të performancës, që janë estetikisht të larmishme si për krijimin e sipërfaqeve të kuzhinës dhe banjos, ashtu edhe për përshtatjen e aksesorëve për orendi dhe dyer. Mundësitë e aplikimit të pllakave me format të madh tani janë të shumta: këtu janë disa.

Mure dhe dysheme

Siç është përmendur tashmë, metodat e vendosjes për pllaka me format të madh lejojnë zvoglimin e fugave. Ky efekt vazhdimësie për shkak të afërsisë së pllakave, i jep hapësirës përshtypjen e një dimensioni më të madh: në këtë mënyrë, edhe shtëpitë më të vogla ose hapësirat publike mund të përfitojnë nga një transformim rrënjësor në pamjen e tyre. 

Shtëpi private në Brazil

Përveç kësaj, ulja e porozitetit të gres porcelanit në nivelin minimal, dhe vazhdimësinë e strukturës në përdorimin e këtij materiali rezulton në
karakteristikat kryesore, veçanërisht në hapësirat publike, siç është lejimi i pastrimit të shpejtë dhe të lehtë të sipërfaqeve me format të madh, duke garantuar një nivel jashtëzakonisht të lartë të pastërtisë (që është arsyeja pse pllakat e mëdha kërkohen veçanërisht në industrinë e hotelerisë dhe shërbimeve).

Pishina dhe qendra Wellness

Në ambiente komplekse, ku kontakti i vazhdueshëm me ujin shpesh kufizon zgjedhjen e materialeve të veshjes, gres porcelani ofron liri të jashtëzakonshme të planifikimit. Pllakat me format të madh, me trashësinë e tyre të zvogëluar dhe gamën e gjerë të inspirimeve të strukturës, mbajnë një rezistencë të lartë ndaj ngarkesave statike të ujit dhe janë në dispozicion me teknologji specifike kundër rrëshqitjes deri në klasën R10 B me PTV> 36.

 

Me një material të vetëm, që është vetëm 6 mm i trashë, mund të përdoret për të rikrijuar hapësirat e përjetshme, në të cilat elementet duket se janë gdhendur nga një bllok i formatit të madh: një shembull i këtij është pishina private e bërë në Belgjikë me pllaka Magnum Floor Gres nga koleksioni Industrial Ivory (për pishinë të brendshme dhe të jashtme) dhe banjo në Hotel Nazionale në San Remo të veshur me pllaka të Casa Dolce Casa- Casamood (nga koleksioni Stones & More 2.0).

Pishinë private, Belgjikë

Hotel Nazionale

Fasada

Në fasada, cilësia estetike, rezistenca dhe funksionaliteti i gres porcelanit me format të madh, sot njihet gjerësisht nga projektuesit dhe arkitektët. Sidomos kur kombinohet me një sistem të fasadës ventiluese, performanca teknike e materialit qeramik të kombinuar me shumëllojshmërinë e inspirimeve estetike në dispozicion, lejojnë krijimin e projekteve me qëndrueshmëri energjetike, qëndrueshmëri dhe meritë arkitekturore të jashtëzakonshme.

 

Ky është rasti, për shembull, për Fasadën Agno të krijuar në Zvicër nga Florim Solutions. Pllakat prej gres porcelani me format të madh, me efekt korten të oksiduar nga koleksioni Metamorfosi i brendit CEDIT dëshmojnë funksionale për krijimin e një estetike të gjallë që është njëkohësisht racionale dhe e hulumtuar, ku elementët 120x240cm në madhësi kapin dimensionet e dritareve të mëdha ngjitur, duke theksuar në mënyrë ritmike komponimin e fasadës.

Fasada Agno

Dekor urban

Në një mjedis urban, projektet e reja duhet të jenë në gjendje të bashkëjetojnë me elemente hapësinore para-ekzistuese, qofshin arkitektonike apo natyrore, që karakterizonin zonën deri në atë moment. Falë dimensioneve të ndryshme, formave, rezistencës së saj dhe opsioneve të larmishme estetike, të afta për të tërhequr frymëzim si nga materialet natyrore ashtu edhe nga ato industriale, pllakat nga gres porcelani mund të lehtësojnë lëvizje të tilla në hapësirat urbane duke krijuar sinergji të paparë dhe origjinale me mjedisin përreth.

 

Në veçanti, kur flasim për dekor urbanistik, për shembull, dimensionet e reja gjatësore 120x240cm (të cilat mund të kombinohen me shtrimin dhe fasadat) janë të përshtatshme për t’u përdorur në stola, vazo, fontana dhe sipërfaqe mbështetëse që garantojnë papërshkueshmëri, qëndrueshmëri dhe mirëmbajtje të lehtë.

Qendra Zamet

Dekor i brendshëm dhe i jashtëm

Deri disa vjet më parë, idea e krijimit të mobiljeve qeramike do të shihej si e çuditshme dhe jopraktike; sot, falë butësisë së pllakave në format magnum, pllakat nga gres porcelani janë një material i konfirmuar për krijimin e elementeve të dekorit.

 

Kjo, në mënyrë të veçantë, është e dëshmuar në hartimin e Restorant Savart: këtu pllakat nga Florim të koleksionit të quajtur I Classici di Rex (ngjyra Statuario, përfundimi me shkëlqim) përdoret për krijimin e tabelave dhe sporteleve. Një shembull tjetër mund të shihet në Passive House, Cesena, ku tryeza kryesore, e krijuar duke kombinuar një pllakë nga koleksioni Industrial nga Floor Gres tek çeliku dhe druri – bëhet një element i mirëfilltë i projektimit në hapësirën e jetesës.

Passive House Cesena

Në temën e dekorit të brendshëm, marka FLORIM Stone u ofron projektuesve dhe arkitektëve një gamë të gjerë të përfundimeve dhe inspirimeve të strukturave për të zgjedhur: është e mundur të krijoni një kuzhinë me një pult me efekt mermeri me peshë të reduktuar dukshëm në krahasim me pllakat e materialit natyror , ose një pult jashtëzakonisht rezistent për një bar në efektin e kortenit, ose një tryezë elegante në efekt çimentoje.

FLORIM stone - Cement Light Gray

Më në fund, shkathtësia e produkteve të Florim nuk është e kufizuar në sipërfaqe horizontale, por gjithashtu zgjerohet në aplikime edhe më të guximshme: pjesa e pasme e librarive, televizioneve apo vatrave të zjarrit; grilat dhe dyert për veshjet dhe llojet e tjera të mobiljeve, të gjitha me përdorimin e madhësive standarde ose me porosi për të krijuar zgjidhje ad hoc për çdo projekt.

Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping