Blog

Gres porcelani në fasada, dysheme, mveshje dhe mure – Një kombinim i dizajnit dhe funksionalitetit

Gres porcelani në fasada, dysheme, mveshje dhe mure – Një kombinim i dizajnit dhe funksionalitetit Thumbnail

Gres porcelani paraqet një ekuilibër të mirë midis estetikës dhe funksionit: materiali qeramik mund të bazohet në frymëzim nga druri, mermeri, guri, çeliku, çimentoja, etj – dhe plotëson standardet më të larta teknike. Pllakat prej gres porcelani janë, nga përkufizimi, i qelqëzuar – është një masë kompakte e papërshkueshme nga uji dhe jo poroze. Për më tepër, duke qenë shumë rezistente ndaj gërryerjes dhe konsumimit, është një zgjedhje që duhet të konsiderohet për mirëmbajtje dhe qëndrueshmëri të lehtë.

Në shkallën e enterierit dhe materialeve, zgjedhja e estetikës nganjëherë duhet të sakrifikojë funksionin: nga ana tjetër, performanca më e madhe mund të preferohet në dëm të estetikës. Për shembull, druri është një material që i jep vetes krijimin e mjediseve të ngrohta dhe mikpritëse: lobi i madh i një hoteli i bërë me një thelb të lehtë sigurisht që do të ishte shumë shprehës por do të vjetërsohej edhe me kalimin e kohës. Në mënyrë të ngjashme, bota e mermerit prodhon edhe mjedise shumë elegante për sektorin Ho.Re.Ca., por poroziteti i tij shumë i lartë kufizon përdorimin e tij.

Estetika dhe performanca teknike

Marrëdhënia midis estetikës dhe funksionit është një nga dinamikat më komplekse dhe të debatuara në historinë e arkitekturës; gjatë dekadave ajo ka gjeneruar shkolla dhe rryma të ndryshme të mendimit. Duke përdorur metaforën e një shkalle, mund të imagjinohen të dy elementët, secila prej një peshe të ndryshme që është megjithatë e ndryshueshme sipas interpretimit të projektuesit.

Prexious of Rex

Shiko koleksionin

Rezistenca e gres porcelanit

Kompanitë më të mira që prodhojnë pllaka nga gres porcelani paraqesin zgjidhje të katalizuara që i përgjigjen inovacionit të dizajnit dhe dëshirave të tregut. Prandaj, i njëjti material mund të përdoret për të hartuar mjedise me estetikë shumë të ndryshme: duke punuar për kontraste – motive druri dhe çimentoje – ose nga afiniteti (motive mermeri). Kënaqësia e nevojave estetike gjen kështu një ekuilibër të barabartë në karakteristikat funksionale. Në mënyrë të veçantë, ndër tiparet më të rëndësishme teknike të gres porcelanit është rezistenca e tij ndaj ndryshimeve termike, infiltrimit kimik dhe konsumit me kalimin e kohës.

Exalt + Hi-Wood of Cerim

Shiko koleksionin

Jo vetëm dysheme

Karakteristikat teknike të kërkuara për sipërfaqet horizontale janë shumë të rëndësishme edhe për ato vertikale. Është e mundur të përdorni pllakat si një shtresë për fasadat dhe muret, duke u dhënë atyre vazhdimësi me dyshemenë. Jo vetëm banjo, por edhe mjedise të tjera: zyrat e hulumtimit dhe zhvillimit të kompanive të qeramikës prezantojnë zgjidhje të katalizuara që referojnë tapiceri ose pëlhura të çmuara të kohërave të tjera, duke i ringjallur dhe interpretuar ato për epokën bashkëkohore.

Tesori by Matteo Nunziati - CEDIT

Në lidhje me mjediset që i nënshtrohen kalimit dhe pranisë së një numri të madh njerëzish, qëndrueshmëria e materialeve është e rëndësishme. Gres porcelani është i shkëlqyeshëm për dizajne që kanë një pamje të pandryshueshme estetike dhe që mbajnë performancë të fortë ndër vite. Përdorimi i pllakave për të veshur muret e një restoranti, dhe ndoshta edhe një kuzhinë të hapur, ofron një rezultat estetik të një niveli të lartë dhe një shkallë shumë të lartë të qëndrueshmërisë në të njëjtën kohë.

Spazio EDIT - Torino

Gres porcelani si një lëkurë e dytë: mveshja e mobilieve

Asnjëherë më parë nuk ka pasur dëshirë të posedohet diçka unike dhe personale të përfshirë në kaq shumë sektorë, nga moda në hotelieri dhe deri te dizenjimi i enterierit. E bërë me porosi nuk është gjithmonë e mundur. Prandaj vlen të dihet se cilat strategji ofrojnë një rezultat të krahasueshëm. Gres porcelani është i vendosur mirë si një shtresë e dytë. Mund të injektojë çdo ambient, duke filluar nga dizajni komercial deri në mikpritjen Ho.Re.Ca, me shprehje dhe karakter.

Stones & More 2.0 - Casa dolce casa - Casamood

Shiko koleksionin

Për shkak të trashësisë dhe lehtësisë së saj të përpunimit, pllakat janë një material i shkëlqyeshëm për të mbuluar orendi fikse dhe të lëvizshme dhe për t’i bërë ato unike dhe të përshtatura. Një pllakë e madhe mund të përfaqësojë themelin e mjedisit më bindës në shtëpi – dhoma e ngrënies. Një kuzhinë që është pjesë e një zone të madhe jetese mund, për shembull, të ketë pultin dhe dyert e njësive të saj të mbuluara me pllaka.

 

Në të vërtetë, këto sipërfaqe janë subjekt i gërryerjes kimike dhe fizike, dhe kanë nevojë për qëndrueshmëri të garantuar: gres porcelani ofron këtë siguri. Mobilimi i një dhomës së gjumit mund të strehojë gres porcelani si një shprehje e forcës materiale: balli i krevatit në një shtrat dysh mund të jetë elementi më i rëndësishëm në dhomë, me referenca të vogla në tavolinat e shtratit. Përdorimi i pllakave për orendi lejon që të personalizoni dhe krijoni pjesë unike.

Neutra 6.0 - Casa dolce casa - Casamood

Shiko koleksionin

Gres porcelani i jep peshë të barabartë estetikës dhe funksionalitetit. Kjo do të thotë të kesh një material që i jep substancë shembujve më të larmishëm të dizajnit teknik dhe estetik.

0
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping