Blog

Garancioni Made in Florim

Garancioni Made in Florim Thumbnail

“Për ne, Made in Florim është pasion, qëndrueshmëri dhe inovacion.” Claudio Lucchese – President i Florim Ceramiche

Pasioni për dizajn

Të udhëhequr nga një pasion i lindur për bukurinë dhe dizajnin, Florim krijon produkte për çdo lloj kërkese të dizajnit, duke filluar nga arkitektura në natyrë e deri te dekorimi i enterierit. E gjithë kjo është e përfshirë në shpërblimin e Grupit: Dizajni është pasioni ynë.

 

Historikisht e karakterizuar si një produkt funksional për dyshemetë dhe muret, qeramika po përdoret gjithnjë e më shumë në dekorimin dhe arredimin. Për Florimin, dhënia e “bukurisë” përkon me një proces të përpiktë të kërkimit dhe krijimin e produkteve që janë konceptuar për t’i bërë njerëzit të ndjehen mirë në hapësirën e tyre.

 

Duke u nisur nga kjo premisë, Grupi paraqet produkte që janë gjithmonë inovative dhe që tejkalojnë kufijtë e sektorit. Kompania ka një angazhim shumë të fortë ndaj qëndrueshmërisë së korporatës, e cila aplikohet në proceset e saj të prodhimit.

Inovacion

Florim, nga klasikja tek modernja

 

Në një sfidë të vazhdueshme midis krijimtarisë dhe teknologjisë, pllaka klasike 20×20 cm është bërë sot një pllakë 3 metra e gjatë. Sipas nevojës, kjo pjesë mund të bëhet madje një derë, një tryezë apo një banak i kuzhinës – përveç përdorimit të saj të dyshemesë ose të murit.

 

Florim e shikon të ardhmën kështu: e mbizotëruar nga krijimtaria që përdor teknologjitë më të përparuara për të prodhuar bukuri të re.

 

Prodhuar në produktet qeramike Florim janë pra rezultat i teknologjive më të përparuara të prodhimit, të ndërthurura me kërkime të vazhdueshme estetike. Kompania me të vërtetë ka pranuar dhe kapërcyer një sfidë të madhe: shndërrimin e gres porcelanit nga përdorimi i tij si një material i thjeshtë teknik në një produkt të vërtetë të dizajnit.

 

Për ta bërë këtë, Florim ka investuar në inovacionin e prodhimit dhe efikasitetin, duke ndërtuar dy fabrika 4.0 për prodhimin dhe transformimin e pllakave të mëdha.

 

Proceset e prodhimit të gjeneratës së fundit kanë dhënë prodhime të gjithanshme në dispozicion në një gamë të gjerë të estetikës, formateve dhe përfundimeve. Këto janë parë në të gjithë botën me brendet Floor Gres, Rex, Cerim, Casa Dolce Casa-Casamood, FLORIM stone, CEDIT – Ceramiche d’Italia.

Qëndrueshmëria

Florim

Made in Florim është një garanci e sigurisë, inovacionit dhe respektimit të mjedisit. Prodhimi i materialit zhvillohet në zona të siguruara dhe në kushte etike të qëndrueshme. Natyra e gres porcelanit Made in Florim garanton mungesën e emetimeve ndotëse dhe pandryshueshmërinë e materialit që mbetet i qëndrueshëm ndaj zjarrit dhe të ftohtit.

 

Produkti Florim është bërë me “përbërës” të zgjedhur me kujdes, për sa i përket cilësisë ashtu edhe qëndrueshmërisë së tyre. Lëndët e para natyrore kombinohen dhe shndërrohen në një material i cili nga ana tjetër është i qëndrueshëm dhe dëshmohet nga çertifikatat e ndryshme të produktit mjedisor. Në fakt, të gjitha mbeturinat e prodhimit të papërpunuar dhe uji i përpunimit riciklohen në fabrikat e Grupit; vëmendje e madhe i është kushtuar menaxhimit të mbeturinave dhe ndikimit të përgjithshëm të energjisë.

 

Ndër çertifikatat e marra nga kompania është EC Marking, duke deklaruar konformitetin e produktit me standardet e sigurisë së konsumatorit. Nga pikëpamja e projektimit, materialet e Florim kontribuojnë në marrjen e pikave “LEED” të cilat lejojnë monitorimin e shkallës së qëndrueshmërisë së ndërtesave. Grupi gjithashtu ka marrë çertifikatat prestigjioze Greenguard dhe Greenguard Gold,
duke demonstruar që produktet e tij nuk ndikojnë në cilësinë e ajrit.

 

Me kalimin e viteve, Florim është dalluar përmes certifikimeve të shumta të sistemit dhe procesit. Ndër më të rëndësishmet janë UNI EN ISO 14001, i caktuar nga organi TÜV për menaxhimin e mjedisit, dhe UNI EN ISO 50001, i cili vërteton sistemin e menaxhimit të energjisë; këto e cilësojnë Grupin si të parët në sektorin global të qeramikës që ka marrë një njohje të tillë.

Fabrika 4.0 - Fiorano Modenese

0
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping