Blog

Mobilim me pllaka të formatit të madh: Sugjerime nga bota e dizajnit të enterierit

Mobilim me pllaka të formatit të madh: Sugjerime nga bota e dizajnit të enterierit Thumbnail

Prodhimi i pllakave nga gres porcelani ka kaluar në një epokë të një inovacioni të madh. Sot, pllakat e enterierit mund të bëhen me tekstura të përcaktuara dhe të larmishme, që përfaqësojnë pamjen e materialeve natyrore, aty ku ndryshimi është vështirë të vërehet. Për më tepër, prodhimi është specializuar gjithashtu në pllaka të mëdha që janë më pak se një centimetër të trasha dhe madhësia e të cilave do të ishte e paimagjinueshme deri vonë.

Përpos enterierit një përdorim i përhapur është në veshjen e fasadave së ndërtesave, megjithëse trashësia e zvogëluar i bën pllakat e mëdha të përshtatshme për aplikime me të vërtetë inovative. Për shembull, ato mund të përdoren si mbulesa të bëra me porosi për orenditë e dizajnit të brendshëm. Qëndrueshmëria e tyre gjithashtu i bën ato të përshtatshme si veshje për sipërfaqet që mund të jenë objekt i mveshjes, si dyshemetë dhe pultet.

Dizajni i enterierit nga Marco Piva Studio

Gres porcelani në enterier

 

Kohët e fundit, disa arkitektë dhe dizajnerë kanë përfituar nga mundësitë e pllakave nga gres porcelani për të krijuar vepra të dizajnit të enterierit. Një shembull i kësaj është Hoteli Pantheon Iconic në Romë, i dizajnuar nga Studio Marco Piva. Këtu, pllakat e porcelanit nuk janë thjeshtë një shtresë për sipërfaqe vertikale dhe / ose horizontale, por ndihmon gjithashtu në përcaktimin e një ideje që na sjell qëllimisht në një dimension a-historik.

 

Duke e gjetur veten duke operuar nga qendra e Romës, firma Milaneze zgjodhi të nxirrte frymëzim nga trashëgimia kulturore dhe arkitektonike e Panteonit antik, duke kujtuar materialet, format dhe ndriçimin e saj. Kati i hotelit prej guri – me strukturën e tij të mermerit me llak të zi – reflekton koridoret dhe rrit dritën e brendshme të ngrohtë. Duke kujtuar historikun antik të Panteonit, hoteli ofron një bashkim midis minimalizmit modern dhe madhështisë klasike të Romës antike.

Hoteli Pantheon Iconic

Gres porcelani si mobilim

Përveç që janë mbulesa për ambiente të brendshme, pllakat mund të përdoren gjithashtu në mobilimin e aksesorëve. Pllakat me format të madh mund të mbulojnë sipërfaqe të mëdha – të tilla si ato të një tryeze ose një pulti. Një copë e vetme, që është vetëm disa milimetra e trashë, mund të përdoret për të mbuluar të gjithë zonën.

 

Një pllakë e vetme e madhe prej gres porcelani mund të përdoret gjithashtu si një pjesë dekorative e dizajnit. Mund të zbukurojë shiritin e një shtrati, kornizën e një kamini ose të përdoret për të mbuluar dyert dhe grilat. Pllakat me porosi mund të bëhen falë një teknike të përparuar të dekorimit digjital. Përndryshe, pllakat që janë në treg, dhe të bëra nga artistë dhe dizajnerë me famë, gjithashtu mund të jenë zgjedhja e mirë. Mendoni për koleksionin e pllakave me format të madh të prodhuar nga artisti dhe diazajneri i gjithanshëm Federico Pepe. Cilësia e tyre u krijua duke përdorur teknikën e mermerit, me një efekt psikodelik befasues.

Araldica nga Federico Pepe - CEDIT - Ceramiche d’Italia

Shiko koleksionin

Një tjetër potencial i gres porcelanit, posaçërisht kur është në pllaka të mëdha, është që ai ofron një mënyrë të menduari për arkitekturën dhe arredimin si një njësi të vetme, në vend që t’i ruajë ato si elemente të veçanta: veshja e një elementi plotësohet dhe bashkohet me veshjen tjetër.

Pse të përdorni pllaka nga gres porcelani në projektet e enterierit?

Përdorimi i gres porcelanit në modelimin e enterierit nuk është rastësi: bota e dizajnit tashmë është e lidhur thellësisht me prodhimin e këtij materiali. Shpesh, vetë dizajnerët nisin koleksione të reja të pllakave në bashkëpunim me prodhuesit. Ata tërheqin frymëzim nga materialet egzistuese për të krijuar modele interpretimi inovativ, duke mos lënë pas dore materialitetin. Idetë e tjera vijnë nga historia e artit dhe nga një larmi kontekstesh kulturore.

Tesori nga Matteo Nunziati - CEDIT - Ceramiche d’Italia

Në thelb, pllakat nga gres porcelani ofrojnë mundësi inovative për enterier dhe eksterier të nivelit të lartë estetik dhe prekës, që janë perfekte për projektet e shitjes me pakicë dhe për krijimin e habitatit. Për më tepër, projektet e pllakave mund të zhvillohen me më pak shpenzime ekonomike dhe mjedisore sesa projektet e bëra me materiale të tjera.

0
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping