My Cart

Your cart is empty.

Blog

Çka është Rruga Kneipp, ku ta bëjmë dhe benefitet

Çka është Rruga Kneipp, ku ta bëjmë dhe benefitet Thumbnail

Ju ecni me këmbët tuaja pothuajse deri në gjunj brenda një ene speciale, ku pjesa e poshtme është e mbuluar me guraleca të lëmuara, në një alternim nga uji i nxehtë në atë të ftohtë.

Çka është rruga Kneipp?

 

Sebastian Kneipp, mjeku gjerman që e konceptoi rrugën Kneipp dhe që është një nga trajtimet më të përdorura të hidroterapisë në spa dhe qendrat e talasoterapisë.

 

Uji i nxehtë, i cili në përgjithësi ka një temperaturë prej 30-34 ° C, shërben për të dhënë një ndjenjë relaksimi dhe mirëqenieje, i ftohti, i mbajtur mesatarisht në 18-20 ° C, është i dobishëm për të dhënë ton dhe të gjallëroj trupin.

 

Alternimi i tyre, pra, krijon një tronditje termike që në tërësi shkakton një stimulim të sistemit të qarkullimit të gjakut dhe imunitetit.

 

Udhëtimi fillon dhe mbaron gjithmonë me ujë të nxehtë, i cili duhet të zgjasë të paktën 30 minuta. Gurët e pranishëm në pjesën e poshtme ushtrojnë një masazhë efektive natyrale planare që oksigjenon indet, duke zvogëluar ndjenjën e ënjtjes dhe të peshës në gjymtyrët e poshtme.

Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping