Blog

Benefitet e refleksologjisë plantare

Benefitet e refleksologjisë plantare Thumbnail

Këmbët tona janë plot me receptorë nervorë disa prej të cilëve, sipas refleksologjisë plantare, korrespondojnë me pjesë specifike të trupit.

Teknikat e refleksologjisë

 

Për shembull, baza e gishtit të madh është e lidhur me qafën, koka tek gishti i dytë dhe gishti i tretë është i lidhur me syrin dhe me disa dhëmbë, ndërsa shputa e këmbës është e lidhur, pikë për pikë, me të gjitha organet e brendshme.

 

Refleksologët ekzaminojnë dhe manipulojnë këmbën, duke e bërë të mundur që ata të lokalizojnë pikat që krijojnë dhimbje, dhe pas veprimit energjik në organe të ndryshme, funksioni i tyre përmirësohet dhe rivendoset ekuilibri trupor. Kjo teknikë e vjetër është konstatuar se është e efektshme kundër tkurrjes së muskujve për shkak të tensionit ose sjelljes së pasaktë, në trajtimin e dhimbjeve të qafës së mitrës, dorsalit, shtyllës kurrizore dhe dhimbjes së kokës.

 

Trajtimet zakonisht janë dy herë në javë me minimum shtatë seanca dhe maksimumi katërmbëdhjetë, secila zgjat 30-40 minuta dhe menjëherë pas të parave, efektet e dobishme të relaksimit të thellë mund të ndjehen, së bashku me mungesën e tensionit të muskujve, krijimin e një ndjesie të përgjithshme të ekuilibrit fizik dhe mendor të përmirësuar.

0
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping